Βέλγιο: 1 στους 3 μαθητές που πήγαινε με ΜΜΜ στο σχολείο πριν τον κορονοιό, πάει σήμερα με το ποδήλατο

ποδήλατο

Ένας στους τρεις μαθητές που χρησιμοποιούσαν τα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης στο Βέλγιο πριν τον κορονοιό πηγαίνουν τώρα με το ποδήλατο, σύμφωνα με έρευνα της αυτοκινητιστικής οργάνωσης VAB.

Ο φόβος της VAB ήταν ότι ο κόσμος μετά τον κορονοιό θα στρέφονταν στην μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Ευτυχώς για όλους , οι μαθητές έχουν ακολουθήσει τις συμβουλές του οργανισμού υγείας και μεταβαίνουν στο σχολείο τους με το ποδήλατο.

Η έρευνα έγινε με 5000 άτομα. Από τα 5000 άτομα ένας στους τρεις που πήγαινε με τα ΜΜΜ στο σχολείο τώρα πάει με το ποδήλατο. Λίγο λιγότερο από τους μισούς μαθητές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για τη μετακίνηση τους, ενώ ένα 16% πηγαίνει στο σχολείο με το αυτοκίνητο.

Οι νέοι που δεν ζουν σε μια μεγάλη πόλη ή στα περίχωρα αυτής της πόλης συνεχίζουν να επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο συχνά. Σε αυτήν την ομάδα μαθητών, το 45% έως 47% λένε ότι συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο ή τραμ, ενώ το ποσοστό εντός και γύρω από μια μεγάλη πόλη κυμαίνεται περίπου 40%.

Πριν από την κρίση με τον κορονοιό, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα μαθητές δήλωσαν ότι πήγαιναν στο σχολείο κυρίως με ποδήλατο, αυτό έχει πλέον γίνει έξι στους δέκα. Το λεωφορείο και το τραμ δεν είναι πια στις επιλογές των μαθητών.

Παρεμπιπτόντως, η VAB αναμένει ότι από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν ξεκινά ο χειμώνας, οι νέοι θα επιλέξουν και πάλι περισσότερο το λεωφορείο και τραμ για την μετακίνηση τους. “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks