Αυτές είναι οι πόλεις παγκοσμίως που είναι πιο φιλικές για το ποδήλατο και την ποδηλασία

ποδήλατο-ολλανδία-βέλγιο

Παρακάτω θα δούμε τις πόλεις που είναι οι πιο φιλικές προς το ποδήλατο και την ποδηλασία, σύμφωνα με το Bicycle Cities Index 2019. Η Ολλανδία και το Βέλγιο όπως αναμένονταν έχουν πόλεις – εκπροσώπους σε αυτή την ιδιαίτερη κατάταξη που αφορά το ποδήλατο. Η Ουτρέχτη, Το Άμστερνταμ και η Αμβέρσα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη λίστα.

Αυτές οι βαθμολογίες βασίζονται σε παράγοντες όπως ο καιρός, η χρήση του ποδηλάτου, το έγκλημα και η ασφάλεια, η υποδομή, η κοινή χρήση και οι εκδηλώσεις.

9 από τις 10 κορυφαίες πόλεις είναι στην Ευρώπη, με το Χανγκζού (Κίνα) τη μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη κοντά στην κορυφή της κατάταξης.


Η ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης είναι η πιο φιλική προς το ποδήλατο πόλη στον κόσμο. Αυτό σύμφωνα με το Bicycle Cities Index 2019, μια μελέτη που διεξήχθη από την ψηφιακή ασφαλιστική εταιρεία Coya, για την οποία οι συνθήκες για ποδηλασία σε 90 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο αναλύθηκαν με βάση 16 δείκτες σε έξι κύριες κατηγορίες: καιρός, χρήση ποδηλάτων, έγκλημα και ασφάλεια, υποδομή, κοινή χρήση και εκδηλώσεις. Η Ουτρέχτη βρίσκεται στη σχετική λίστα με οκτώ άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στις πρώτες 10, με το Χανγκζού (Κίνα) τη μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη κοντά στην κορυφή της κατάταξης.


Οι αμερικανικές πόλεις απουσιάζουν εμφανώς από τις κορυφαίες 10 της λίστας με το Σαν Φρανσίσκο να λαμβάνει την υψηλότερη κατάταξη ως πόλη των ΗΠΑ στην 39η θέση. Το Πόρτλαντ και το Σιάτλ είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων 50, αλλά συνολικά πρέπει να ειπωθεί ότι οι μητροπόλεις των ΗΠΑ δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το ποδήλατο. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν στην κουλτούρα τους το ποδήλατο , αλλά δεν υπάρχουν και οι υποδομές. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι απουσιάζουν από τη λίστα σε καμία περίπτωση.

Για να δούμε παρακάτω στο σχετικό διάγραμμα τις 8 πιο φιλικές πόλεις σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη:

Πηγή: World Economic Forum

Διάβασε και για το μεγαλύτερο πάρκινγκ ποδηλάτων της Ουτρέχτης από το SuperGreeks.EU

ellinika-proionta-ollandia
Πλήρη ποικιλία Ελληνικών προϊόντων για εστιατόρια και επαγγελματικές κουζίνες- Εκατοντάδες κωδικούς επώνυμων και μη Ελληνικών Brands για μεταπώληση σε ντελικατέσεν και τρετερί- Παροχή συμβουλών για αύξηση πωλήσεων ή ανοίγματος νέων καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks