10 λεπτά από μια πολιτιστική δραστηριότητα για κάθε κάτοικο της Ουτρέχτης μέχρι το 2030

light city street blue

Το 2030, κάθε κάτοικος της Ουτρέχτης θα μπορεί να συμμετέχει σε τέχνες, πολιτιστικές δραστηριότητες και δρώμενα μέσα σε 10 λεπτά από το σπίτι του…

*Η Ουτρέχτη είναι από τις ομορφότερες πόλεις με τρομερό βιωτικό επίπεδο. Ποδήλατα παντού, ένας μεγάλος σιδηροδρομικός σταθμός, τα καναλάκια, η συνεχής ανάπτυξη της πόλης από άκρη σε άκρη είναι αισθητή. Σαν πόλη έχει διεθνής διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και μάλλον θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις πλέον και στους τομείς που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το 2030, κάθε κάτοικος της Ουτρέχτης θα μπορεί να συμμετέχει σε τέχνες και πολιτιστικές δραστηριότητες και δρώμενα μέσα σε 10 λεπτά από το σπίτι του.

Η πόλη της Ουτρέχτης θέλει να δομήσει πολιτιστικούς χώρους για τους νέους σε όλες τις γειτονιές της. Μια σειρά από πολιτιστικά προγράμματα θα απλωθούν σε όλη την πόλη. Η μουσική, ο χορός, το θέατρο θα πρέπει να είναι μέρος της κουλτούρας της πόλης για όλους τους νέους, αναφέρει το η πρόταση προς το συμβούλιο.

«Η δύναμη του πολιτισμού», στην οποία ο δήμος παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα μελλοντικό όραμα για πολιτιστική συμμετοχή.

Νέο πρότυπα

«Το να κάνεις μουσική ή θέατρο, να ανακαλύπτεις και να αναπτύσσεις τα ταλέντα σου έχει επίδραση στο πώς νιώθουν οι άνθρωποι», λέει ο Alderman Anke Klein (υπεύθυνος για τον τομέα του πολιτισμού). «Δεν είναι μόνο καλό για τη δημιουργικότητά σου, αλλά σου δίνει και αυτοπεποίθηση, σε βοηθά να μπεις στη θέση των άλλων και είναι καλό ενάντια στη μοναξιά. Στην Ουτρέχτη, επιλέξαμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για τη θέση του πολιτισμού στην πόλη μας που αναπτύσσεται συνεχώς».

Πολιτισμός σε όλες τις γειτονιές: μέσα σε δέκα λεπτά

Ένας από τους στόχους του δημοτικού οράματος είναι ότι όλοι οι κάτοικοι της Ουτρέχτης μπορούν να ακολουθήσουν μια δημιουργική πορεία ή δραστηριότητα μέσα σε δέκα λεπτά με τα πόδια από το σπίτι. Για να γίνει αυτό δυνατό, ο δήμος θέλει να προσθέσει νέες πολιτιστικές εγκαταστάσεις σε όλες τις γειτονιές σε διάφορα μέρη στην Ουτρέχτη. 

Για την επίτευξη του στόχου του ο δήμος θα έρθει το επόμενο διάστημα σε συζητήσεις με φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης.

Mερικά ακόμα άρθρα των SuperGreeks για την πανέμορφη πόλη της Ουτρέχτης

Ουτρέχτη: Το μικρό διαμάντι της Ολλανδίας

Αφιέρωμα στον επιβλητικό Dom Tower στην Ουτρέχτη

Τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσει ένας τουρίστας στην Ουτρέχτη

Photo story: Η χιονισμένη Ουτρέχτη

Η Ουτρέχτη επιλέχτηκε ως η 2η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να ζήσεις.

Πολύχρωμος Ποδηλατόδρομος: Η Ολλανδία δημιουργεί τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο του κόσμου στα χρώματα του Pride

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks