Πρόγραμμα εκδήλωσης SuperGreeks, 18/11 στη Χάγη- Live συναυλία + εκδήλωση με θέμα τους Έλληνες μαθητές του εξωτερικού και τα ελληνικά σχολεία

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώνουμε την επόμενη εβδομάδα στη Χάγη, Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου:

Χώρος: Zeeheldentheater , Χάγη

Προπώληση: Eventbrite & SuperGreeks Marketplace

Στο χώρο του θεάτρου υπάρχει φουαγιέ για drinks 🍷

19:00-19:30: Sound Check

19:30-20:30: Μια ώρα αφιερωμένη στα ελληνικά σχολεία και τους Έλληνες μαθητές του Εξωτερικού. Ποιήματα από παιδιά, ομιλίες γονέων και φορέων από σχολεία της Ολλανδίας και Βελγίου, παρουσίαση από την κοινωνική λειτουργό, Ελένη Σκαφίδα: «για τη δικιά μας φωνή»:

Είναι ένα κάλεσμα για τον καθένα μας, για κάθε παιδί, για κάθε γονιό και κάθε εκπαιδευτικό που προσπαθεί να βρει τη δική του φωνή στο εξωτερικό. Πώς μπορώ να βρω και να υποστηρίξω την ταυτότητά μου; Πώς μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου να βρουν και να διατηρήσουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους στο εξωτερικό; Πόσο εύκολα προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τη «φωνή» μας στο εξωτερικό;

Τα θέματα θα χωριστούν σε δύο μέρη:

Πρώτον, μέσω ενός οικολογικού μοντέλου, θα προσεγγίσουμε μια από τις πιο αποδεκτές εξηγήσεις για την ανθρώπινη ανάπτυξη διερευνώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμων και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Δεύτερον, μέσα από μια προσωπική αφήγηση (ως παιδί που μεγάλωσε στο εξωτερικό) και επαγγελματική εμπειρία, θα δοθούν κάποιες συμβουλές για την προσαρμογή και για να βρείτε τη “φωνή σας” στο εξωτερικό.

20:30: LIVE συναυλία, “Με μια κιθάρα στου κόσμου τις αυλές”, Teti Kassioni, Giorgos Athanassiou

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Τέτη Κασιώνη την Παρασκευή 18 Νοέμβρη συναντά στη Χάγη της Ολλανδίας τον κιθαρίστα Γιώργο Αθανασίου για να ταξιδέψουν στου κόσμου τις αυλές. Ένα μουσικό οδοιπορικό το οποίο ξεκίνησαν οι δυο τους το 2015 στην Ελλάδα και το συνέχισαν σε θέατρα και πολύχρωμες αυλές της Ευρώπης. Βασικός άξονας του ταξιδιού τους ,τραγούδια που αγαπούν οι ίδιοι και έχουν διασκευαστεί για κλασική κιθάρα.

Ερωτικές καντάδες των Επτανήσων τους μεταφέρουν στα σπαραχτικά fado της Πορτογαλίας, στις συνοικίες του Παρισιού και στη θρυλική Edith Piaf για να καταλήξουν αργότερα στο λιμάνι του Άμστερνταμ του  Jacques Brel. Το φως του φεγγαριού τους οδηγεί στο Μεξικό της Chavela Vargas , στην Αργεντινή του Astor Piazzola και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Οι Έλληνες συνθέτες και ποιητές έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των δύο μουσικών και γι’αυτό το λόγο προσεγγίζουν ερμηνευτικά αγαπημένους τους συνθέτες και ποιητές όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Λίνα Νικολακοπούλου και πολλοί άλλοι. Η ελληνική και βαλκανική παράδοση έχει επίσης σημαντική θέση στο μουσικό τους ταξίδι.

Στο ρεπερτόριο της συναυλίας δεν παραλείπονται μουσικές αναφορές στην προσωπική δισκογραφία της Τέτης Κασιώνη όπως επίσης και στις συνθέσεις της ίδιας της ερμηνεύτριας. Ο νέος της δίσκος “Από Κάστανο και Έρωτα” ο οποίος θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και τα γαλλικά σε μουσική της ίδιας και στίχους του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου έχει ιδιαίτερη θέση στη συναυλία.

Κύριο χαρακτηριστικό της παράστασής τους, το πάθος που παρασέρνει τους θεατές τους σε μια αξέχαστη περιήγηση στις μουσικές του κόσμου, σε διαφορετικές χώρες και εποχές καταλήγοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα των δύο καλλιτεχνών,την Ελλάδα.

***** Οι πόρτες του θεάτρου θα είναι ανοιχτές έως τις 20:30. Έπειτα θα κλείσουν για να απολαύσουμε τη συναυλία με τους 2 εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks