Ο δήμος του Λέιντεν πρόθυμος να δεχτεί κάποια από τα προσφυγόπουλα

Το δημοτικό συμβούλιο του Λέιντεν δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να στεγάσει ορισμένα ορφανά παιδιά-πρόσφυγες που ζουν σήμερα σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά, ύστερα από έκκληση που υπήρξε από ομάδες που βοηθάνε στη Λέσβο τους πρόσφυγες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ολλανδικές προσφυγικές ομάδες κάλεσαν τις τοπικές αρχές να αποδεχτούν τουλάχιστον 500 παιδιά που έχουν χαθεί και βρίσκονται σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα.

Χιλιάδες παιδιά χωρίς γονείς αρνούνται το νερό, τα τρόφιμα, την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη και μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, λένε οι οργανισμοί.

Το Leiden είναι η πρώτη ολλανδική πόλη που λέει ότι θα δεχθεί μερικά από τα παιδιά – περίπου 25, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS. «Μιλάμε για παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει ή λείπουν και ζουν στη Λέσβο σε τρομερές συνθήκες», δήλωσε ο δήμαρχος Henri Lenferink. «Το Leiden ήταν ανέκαθεν πόλη προσφύγων και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να φροντίσουμε τα παιδιά αυτά σωστά».

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει μιας και οι πιέσεις από τις οργανώσεις είναι μεγάλες και η έκκληση για βοήθεια πιο αναγκαία από ποτέ.

Το Άμστερνταμ, το Ναιμέχεν και άλλες πόλεις ήδη δέχθηκαν επίσης και συζητάνε για να δεχθούν έναν αριθμό προσφύγων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απαίτηση από όλους μας θα πρέπει να είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι, “εχθές”. Πολλές χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν σε αυτό τον οικονομικό, αλλά και με όπλα σε άλλες περιπτώσεις πόλεμο και θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι όσο υπάρχει φτώχεια και πόλεμος θα συρρέουν πρόσφυγες από παντού. Πεθαίνουν άνθρωποι! Ακούει κανείς; Ή δε μας νοιάζει πια;

Στην προκειμένη περίπτωση 25 παιδάκια είναι πολύ λίγα, αλλά είναι μια απαρχή από έναν δήμο της Ολλανδίας να ξανά αρχίσει να δέχεται πρόσφυγες και από το νέο προσφυγικό κύμα που καταφθάνει από την Ανατολή.

Μην γεμίζετε δηλητήριο τις ψυχές σας. Αγκαλιάστε όλους τους ανθρώπους. Ας ξανά βρούμε ως ανθρωπότητα το φως μας και ας προχωρήσουμε με βάση την αγάπη. Είναι μονόδρομος.

Αγάπη, αλληλεγγύη, μάχη και φωνές να σταματήσουν οι πόλεμοι σε όλη τη γή.

Παρακαλούμε στα σχόλια μη δηλητηριάζεται τις ψυχές σας. Κάντε το για εσάς. Αφήστε τους εγωισμούς παραπέρα, δείτε με διαύγεια το ζήτημα, σταματήστε να διαβάζετε fake news και να φανατίζεστε. Σήμερα έχουν πόλεμο κάποιοι άλλοι και αναγκάζονται να καταφύγουν σε άλλους τόπους , άγνωστους και αφιλόξενους. Αύριο ποιος ξέρει; Αύριο αν είμαστε εμείς στη θέση τους και φεύγουμε ξανά κατατρεγμένοι όπως σε παλαιότερα χρόνια θα χρειαστούμε την βοήθεια κάποιων άλλων – Εμείς οι ίδιοι ,τα δικά μας παιδιά.

Μόνο ενωμένοι με όλη την ανθρωπότητα για να σταματήσουν οι πόλεμοι, θα αποφύγουμε μελλοντικούς πολέμους στη γειτονιά μας, στις χώρες που ζούμε και στη χώρα που γεννηθήκαμε.

Και αν ξέρουμε οι Έλληνες από προσφυγιά…

Οι παππούδες μας πρόσφυγες.

Οι γονείς μας μετανάστες.

Εμείς ρατσιστές;

Όχι ! Να μη το επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν άλλο οι ψυχούλες μας. Αρκετό δηλητήριο μας έχουν γεμίσει τα μέσα αυτές τις ημέρες.

*Τυχόν ρατσιστικά σχόλια θα διαγραφούν άμεσα. SuperGreek και ρατσιστής δεν πάει…

Μπορείς βέβαια πάντα πολιτισμένα να εκφράσεις τις απόψεις σου, με επιχειρήματα και φυσικά χωρίς χαρακτηρισμούς.

Πηγή: Dutch News , ΝΟS

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks