Οι μοβ κοιλάδες της Προβηγκίας στη Γαλλία

Σήμερα ταξιδεύουμε στις μοβ κοιλάδες της προβηγκίας στη Γαλλία – εκεί που τα πάντα από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι μοβ! Και αυτό γιατί εκεί θα βρείτε άπειρα χωράφια με λεβάντες!

Έχεις περπατήσει ποτέ δίπλα από χωράφι με λεβάντες ?

Μήπως έχεις κάνει ποδήλατο;

Άστο, μαγεία!

🚶‍♂️🚶🚲 Όσοι έχουν περπατήσει ή κάνει ποδήλατο δίπλα από χωράφια με λεβάντες γνωρίζουν ότι οι μυρωδιές είναι απίστευτες. Ε, φανταστείτε αυτές τις μυρωδιές ακόμα πιο έντονες, μιας και μιλάμε για σειρές ολόκληρες με λεβάντες. _ Πριν δεις τις λεβάντες θα τις έχεις μυρίσει – αυτό σου το εγγυώμαι !

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην Προβηγκία , σειρές και σειρές φυτών λεβάντας καλύπτουν τους κυματοειδείς λόφους, που απλώνονται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι 👀👀👀

😎 Τα χωράφια της Προβηγκίας αρχίζουν να ανθίζουν τον Ιούνιο – μέχρι το τέλος του μήνα, το μεγαλύτερο μέρος της λεβάντας της περιοχής θα ανθίσει. Τα χωράφια κορυφώνονται στις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου. Όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο του χωραφιού, τόσο πιο αργά θα ανθίσουν τα λουλούδια. Η συγκομιδή ξεκινά στα μέσα Ιουλίου. – Μέσα Ιουλίου οπότε είναι και η καλύτερη εποχή για ταξίδι σε αυτές τις περιοχές.

📍 Σε αρκετά μέρη στη Γαλλία και σε άλλες χώρες θα βρεις αυτούς τους λόφους με λεβάντες, αλλά εμείς θα σου συστήσουμε την περιοχή της Προβηγκίας και πιο συγκεκριμένα, τριγύρω από το national park του Luberon & Mont Ventoux.

🦋 Φυσικά, στην περιοχή διοργανώνεται το φεστιβάλ λεβάντας

🎒🧳🕶 Το Luberon – στην ενδοχώρα της Προβηγκίας – είναι ένα από τα must μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη Γαλλία- πριν να έχουμε πάει, ίσως γνωρίζουμε το μέρος, από ποιητές και ζωγράφους – και ποιος δεν πέρασε από την περιοχή και δεν έγραψε έστω μια σειρά για το μεγαλείο που συνάντησε.

🧩 Παρακάτω θα βρείτε και έναν χάρτη με τις περιοχές που θα συναντήσεις πιο έντονα τα ατελείωτα μοβ χωράφια με λεβάντες:

Για εναλλακτικές διακοπές στη Γαλλία προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την περιοχή, αυτή την περίοδο με τις λεβάντες, αλλά και πάντα. Το μέρος στην περιοχή αυτή είναι απίστευτο. Τέλειο μέρος για πεζοπορία και ποδηλασία σε παραμυθένια μέρη.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!