Εναλλακτικές διακοπές – πρόταση: Ανακαλύψτε τις μοβ κοιλάδες λεβάντας στη Γαλλία

[UPDATE: 8/4/2024]

Σήμερα ταξιδεύουμε στις μοβ κοιλάδες της Γαλλίας- εκεί που τα πάντα από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου είναι μοβ. Και αυτό γιατί εκεί θα βρείτε άπειρα χωράφια με λεβάντες!

Έχεις περπατήσει ποτέ δίπλα από χωράφι με λεβάντες ?

Μήπως έχεις κάνει ποδήλατο;

Μαγεία !

Όσοι έχουν περπατήσει ή κάνει ποδήλατο δίπλα από χωράφια με λεβάντες γνωρίζουν ότι οι μυρωδιές είναι απίστευτες. Ε, φανταστείτε αυτές τις μυρωδιές ακόμα πιο έντονες, μιας και μιλάμε για ολόκληρα χιλιόμετρα που διανύεις με λεβάντες. _ Πριν δεις τις λεβάντες θα τις έχεις μυρίσει – αυτό σου το εγγυώμαι !

Τα Πεδία Λεβάντας της Προβηγκίας στη Γαλλία είναι ένα εμβληματικό και μαγευτικό θέαμα που μαγεύει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτεινόμενα στους κυλιόμενους λόφους και τις κοιλάδες της περιοχής της Προβηγκίας, τα χωράφια αυτά ανθίζουν σε ένα ζωντανό μoβ υπερθέαμα από τα τέλη Ιουνίου έως τον Αύγουστο, με την καλύτερη περίοδο για επίσκεψη να είναι συνήθως τον Ιούλιο. Η θέα των ατελείωτων σειρών λεβάντας, κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της γαλλικής υπαίθρου, δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακή, αλλά προσφέρει και μια αισθητηριακή εμπειρία με το καταπραϋντικό άρωμα που γεμίζει τον αέρα.

Τοποθεσία και ποικιλίες

Η Προβηγκία, γνωστή για τα γραφικά τοπία και τα γοητευτικά χωριά της, είναι η καρδιά της παραγωγής λεβάντας στη Γαλλία. Το Luberon και το οροπέδιο Valensole είναι από τις πιο διάσημες περιοχές για να επισκεφτείτε και απολαύσετε το θέαμα. Η περιοχή φιλοξενεί διάφορες ποικιλίες λεβάντας, αλλά ο πιο συχνά καλλιεργούμενος τύπος είναι η Lavandula angustifolia που εκτιμάται για το υψηλής ποιότητας λάδι της.

📍 Σε αρκετά μέρη στη Γαλλία και σε άλλες χώρες θα βρεις αυτούς τους λόφους με λεβάντες

Ποτέ να πας ταξίδι σε αυτά τα μέρη;

Τα χωράφια της Προβηγκίας αρχίζουν να ανθίζουν τον Ιούνιο – μέχρι το τέλος του μήνα, το μεγαλύτερο μέρος της λεβάντας της περιοχής θα ανθίσει. Τα χωράφια κορυφώνονται στις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου. Όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο του χωραφιού, τόσο πιο αργά θα ανθίσουν τα λουλούδια. Η συγκομιδή ξεκινά στα μέσα Ιουλίου. – Μέσα Ιουλίου οπότε είναι και η καλύτερη εποχή για ταξίδι σε αυτές τις περιοχές.

Φυσικά, στην περιοχή διοργανώνεται το φεστιβάλ λεβάντας !

🧩 Παρακάτω θα βρείτε και έναν χάρτη με τις περιοχές που θα συναντήσεις πιο έντονα τα ατελείωτα μοβ χωράφια με λεβάντες:

Για εναλλακτικές διακοπές στη Γαλλία προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτή την περιοχή, αυτή την περίοδο με τις λεβάντες, αλλά και πάντα. Το μέρος στην περιοχή αυτή είναι απίστευτο. Τέλειο μέρος για πεζοπορία και ποδηλασία σε παραμυθένια μέρη.

Ευκαιρίες για φωτογραφίες και εκδηλώσεις (To απόλυτα Ινσταγκραμικό μέρος)

Τα χωράφια λεβάντας είναι ο παράδεισος των φωτογράφων, προσφέροντας ατελείωτες ευκαιρίες για να απαθανατίσετε το εκπληκτικό τοπίο.

Τα ζωηρά μοβ χωράφια με φόντο τα ιστορικά κτίρια της Προβηγκίας και τον καθαρό ουρανό δημιουργούν ένα γραφικό σκηνικό.

Επιπλέον, η περιοχή φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ λεβάντας το καλοκαίρι. Το ινσταγκραμ σου θα μαγέψει τους followers σου!

Διατήρηση και βιώσιμος τουρισμός

Καθώς η δημοτικότητα των χωραφιών λεβάντας της Προβηγκίας έχει αυξηθεί, έχει αυξηθεί και η έμφαση στη διατήρηση και τον βιώσιμο τουρισμό. Καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι η καλλιέργεια της λεβάντας παραμένει βιώσιμη και ότι η φυσική ομορφιά της περιοχής διατηρείται για τις μελλοντικές γενιές. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να σέβονται τα χωράφια, τηρώντας τα καθορισμένα μονοπάτια και τις οδηγίες κατά την επίσκεψή τους.

Παιδιά είναι σημαντικό !

Αν σου αρέσουν οι τουλίπες στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, τότε θα σου αρέσει σίγουρα και αυτό το σκηνικό στη Γαλλία. Μονοχρωματικό, αλλά με απίστευτες μυρωδιές. Βασικά είμαστε σίγουροι ότι θα τρελαθείς με αυτό που θα δεις, θα μυρίσεις, θα γευτείς. Μην ξεχνάμε ότι η Νότια Γαλλία έχει καλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, ιδανικές για διακοπές, έχει φοβερό φαγητό και φυσικά κρασί. Αυτές οι διακοπές στη Γαλλία είναι οι απόλυτα εναλλακτικές και αξίζει 100% να ζήσει κάποιος αυτή την εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks