Βέλγιο – Συνέντευξη τύπου της πρωθυπουργού: Tι θα ισχύει από 8 Ιουνίου και τι από την 1η Ιουλίου.

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Εχθές ήταν η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Wilmes για τη νέα άρση των μέτρων από το lockdown. Συνήθως την καταγράφουμε live αυτή τη συνέντευξη τύπου, όμως λόγω ενός προβλήματος δεν ήταν αυτό δυνατό για εχθές. Δεσμευόμαστε σε επόμενες συνεντεύξεις τύπου όπως και σε όλα τα μεγάλα γεγονότα να έχουμε live καταγραφή αυτών. Για πάμε να δούμε παρακάτω τι είπε εχθές η πρωθυπουργός του Βελγίου.

Στην αρχή, ξεκινήσαμε απαγορεύοντας τα πάντα. Τίποτα δεν επιτρέπονταν εκτός από ορισμένες δραστηριότητες. Από τις 8 Ιουνίου, θα είμαστε σε θέση να κινηθούμε και σκεφτούμε διαφορετικά. Όλα θα επιτρέπονται, εκτός από τις δραστηριότητες που απαγορεύονται ειδικά », δήλωσε η Wilmès.

Για manicure, pedicure & Hair styling στις Βρυξέλλες βρίσκουμε τους Macondo Specialists

Υπάρχουν 6 χρυσοί κανόνες, που θα είναι πάντοτε σημαντικοί για την ατομική συμπεριφορά.

1: Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν ουσιαστικοί.
2: Κατά προτίμηση, κάντε τις δραστηριότητές σας έξω, επειδή υπάρχει λιγότερος κίνδυνος για μετάδοση του Covid-19.
3: Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις όταν είστε με άτομα από τις ευπαθείς ομάδες.
4: Η κοινωνική απόσταση του 1.5 μέτρου συνεχίζει να ισχύει. Πάντα. Εκτός από άτομα από το σπίτι σας ή τον κύκλο σας, ή στην περίπτωση παιδιών μεταξύ τους.

Οι τελευταίοι 2 κανόνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί από τις 8 Ιουνίου.
5: Μπορείτε να έχετε στενότερη επαφή με 10 άτομα την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να αλλάζει κάθε εβδομάδα.
6: Εάν κάνετε κάτι σε μια ομάδα, αυτή η ομάδα πρέπει να μην είναι μεγαλύτερη από 10 άτομα, συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά. Αυτό ισχύει παντού.

Η φάση 3 ξεκινάει στις 8 Ιουνίου και παρακάτω θα δούμε τι αλλάζει από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα.

8 Ιουνίου

 • Συνίσταται μέχρι και σήμερα η εργασία εξ’ αποστάσεως.
 • Καφετέριες , Bar και εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν ξανά. Η αποστάσεις του 1.5 μέτρου θα πρέπει να διατηρηθούν και σε αυτή την περίπτωση και μεταξύ των τραπεζιών. Οι σερβιτόροι θα πρέπει να φορούν μάσκα. Μέχρι τις 1:00 θα μπορούν να παραμένουν αυτές οι επιχειρήσεις ανοιχτές.
 • Οι αθλητικές δραστηριότητες, τόσο ερασιτεχνικές όσο και επαγγελματικές, μπορούν να συνεχιστούν, αλλά χωρίς κοινό. Ωστόσο, τα αθλήματα που απαιτούν στενές επαφές μεταξύ ανθρώπων, όπως το τζούντο και το ποδόσφαιρο, πρέπει να περιορίζονται στην εκπαίδευση χωρίς επαφή.
 • Τα γυμναστήρια μπορεί να ανοίξουν ξανά, αλλά οι πισίνες και τα κέντρα ευεξίας πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
 • Οι θρησκευτικές υπηρεσίες μπορούν να συνεχιστούν, με τη συμμετοχή 100 ατόμων κατ ‘ανώτατο όριο. Οι τελετές που απαιτούν φυσική επαφή, ωστόσο, παραμένουν απαγορευμένες.
 • Τα ταξίδια εντός του Βελγίου, για μία ή περισσότερες ημέρες, θα επιτρέπονται ξανά.
 • Από τις 15 Ιουνίου, θα είναι και πάλι δυνατό να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό σε χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν, αν και αυτό θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από τους κανόνες στη χώρα προορισμού. Π.χ. Ελλάδα.

Για διαφημιστικό έντυπο υλικό στο Βέλγιο έχουμε την Sign Maker. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο SuperGreeks.

Και παρακάτω θα δούμε τι αλλάζει από τις 1 Ιουλίου στο Βέλγιο

1 Ιουλίου

 • Όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες με κοινό μπορούν να οργανωθούν ξανά, για έως και 200 ​​άτομα. Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση μάσκας προσώπου για όσους παρακολουθούν.
 • Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα μπορούν επίσης να ανοίξουν ξανά.
 • Για αθλητικά παιχνίδια, το κοινό θα επιτρέπεται και πάλι, αλλά και σύμφωνα με ορισμένα πρωτόκολλα.
 • Τα λούνα παρκ και οι αίθουσες παιχνιδιών μπορεί να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους. Αίθουσες όπου διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, μπορούν να ανοίξουν εκ νέου με 50 άτομα το πολύ.
 • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπονται σε μια θρησκευτική τελετή θα αυξηθεί σε 200. Ωστόσο, οι τελετές που απαιτούν σωματική επαφή θα εξακολουθούν να απαγορεύονται.
 • Τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να ανοίξουν ξανά.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks