Η υποχρεωτική συμβουλευτική ψυχοθεραπεία είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

yellow flowers on green grass field

Η υποχρεωτική συμβουλευτική ψυχοθεραπεία είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, μετά την αποτυχία της χώρας να πετύχει το στόχο για εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιανουαρίου

Η υποχρεωτική συμβουλευτική ψυχοθεραπεία είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, μετά την αποτυχία της χώρας να πετύχει το στόχο για εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι την Δευτέρα, μόνο το 75,8% των Γερμανών είχαν λάβει έστω την πρώτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό, επίδοση που αφήνει τη Γερμανία πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σε περίπου έναν μήνα, οι γερμανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν επί σχεδίου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ωστόσο οι απόψεις διίστανται.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας για όλους τους ενήλικες, συναντά όμως αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Δύο εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, αναφέρει το Reuters: υποχρεωτικός εμβολιασμός μόνο για τους 50 και άνω, ή παροχή ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης για τους μη εμβολιασμένους, χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό. Λόγω της παραλλαγής Όμικρον, ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους ανά επταήμερο εκτοξεύτηκε την Δευτέρα στα 1.176,8 από 1.156,8 μια μέρα νωρίτερα. Αυτό μεταφράζεται σε 78.318 νέα κρούσματα ανά ημέρα, ανακοίνωσε το ινστιτούτο λοιμωδών νοσημάτων «Ρόμπερτ Κοχ». Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία 9,81 εκατομμύρια λοιμώξεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουερμπαχ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί αργότερα την Δευτέρα με τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων, η Όμικρον δεν αποκλείεται να αυξήσει τα νέα κρούσματα στα 400.000 την ημέρα.

Πηγή: Parallaxi Magazine

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks