Η Lufthansa έχει πραγματοποιήσει 18000 πτήσεις χωρίς επιβάτες αυτόν τον χειμώνα για να αποφύγει την απώλεια των δικαιωμάτων απογείωσης και προσγείωσης στα μεγάλα αεροδρόμια!

people inside commercial air plane

18000 πτήσεις έγιναν χωρίς επιβάτες από την Lufthansa, εκ των οποίων οι 3 χιλιάδες έγιναν από την Brussels Airlines. Μέχρι τον Μάρτιο θα γίνουν ακόμα 33 χιλιάδες πτήσεις άσκοπες χωρίς επιβάτες για να μην χαθεί το δικαίωμα προσγείωσης και απογείωσης στα μεγάλα αεροδρόμια!

Ε; Και το καυσαέριο που προκαλούν αυτές οι πτήσεις ;

Περίεργα πράματα SuperGreeks μου… 🤬

Η μητρική εταιρεία της αεροπορικής εταιρείας, η Lufthansa, δήλωσε ότι είχε πετάξει 18.000 φορές αυτόν τον χειμώνα χωρίς επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 3.000 πτήσεων με το σήμα της Brussels Airlines. Ο όμιλος σχεδιάζει να ακυρώσει 33.000 προγραμματισμένες πτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω της πτώσης των κρατήσεων που προκαλείται από την παραλλαγή του κορωνοϊού omicron.

Ακούει κανείς ρε παιδιά; Διαβάζει κανείς τι γράφουν; Και γιατί να επιτραπεί αυτό;

Η είδηση ​​ώθησε τη βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απευθύνει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την να επανεξετάσει τους κανόνες για την εξασφάλιση των θέσεων.

Πριν την πανδημία, ο κανόνας ήταν ότι οι αεροπορικές εταιρείες έπρεπε να εκτελούν πτήσεις τουλάχιστον στο 80% των προγραμματισμένων πτήσεων απογείωσης και προσγείωσης, διαφορετικά κινδύνευαν να χάσουν τις θέσεις.

Αυτό αναθεωρήθηκε στο 50% μετά την έξαρση του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υψηλότερος από τον πραγματικό αριθμό πτήσεων που απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης επιβατών.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός του Βελγίου Georges Gilkinet (Ecolo), απέστειλε επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, Adina Valean, για να θέσει το θέμα.

Ο Gilkinet είπε ότι οι κανόνες ήταν ακατανόητοι από οικονομική και οικολογική άποψη – και το όριο για τη διατήρηση αυτών των περιζήτητων χρονοθυρίδων θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω για να δώσει στις αεροπορικές εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks