[Ελλάδα] Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το test για τα ρεβεγιόν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (vid)

people walking on street near buildings

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για τέστ κορονοιού μέσα στις γιορτές ο Γιάννης Οικονόμου και ανέφερε πως θα πληρώνουν το rapid test οι πολίτες ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή (20/12) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση που δέχτηκε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά μέσα στις μέρες των εορτών η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους, ώστε να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Νέα μέτρα;

Σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Για τα Rapid Test

Για τα rapid test στις γιορτές είπε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων». Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώνει το rapid test τόνισε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης». Όταν επισημάνθηκε ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο είπε ότι «η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα δέχεται, όπως και οι άλλες χώρες, τεράστια πίεση στα νοσοκομεία. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν ΜΕΘ για τους ασθενείς. Τα νοσοκομεία της επαρχείας έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και γι’ αυτό SuperGreek μας που ταξιδεύετε Ελλάδα για τα Χριστούγεννα τεράστια προσοχή – η πανδημία ξανά απελαύνει και με τα πάντα ανοιχτά αναπόφευκτα θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους. Αποφεύγετε τον συνωστισμό, κρατάτε αποστάσεις και μάσκα όπου χρειάζεται.

Στην Ελλάδα καθημερινά ανακοινώνονται περισσότεροι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή λόγω covid19.

To σχέτικο VIDEO

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks