Ρατσισμός; Τότε δε παίζουμε ποδόσφαιρο λένε οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ολλανδίας

Racism? Then we don’t play football’ Είναι το σλόγκαν των Ολλανδικών ποδοσφαιρικών ομάδων της 1ης και 2ης κατηγορίας στην Eredivisie… Έπειτα από το άσχημο περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή της Εξέλσιορ, Αχμέντ Μορέιρα και τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς των οπαδών της Ντεν Μπος.

Τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι;

Η Εξέλσιορ παίζει στην 2η κατηγορία με την ομάδα του Den Bosch. Ρατσιστικά συνθήματα ξεκινάνε από μερίδα οπαδών της Den Bosch για τον ποδοσφαιριστή της Εξέλσιορ, Μορέιρα. Ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι για μερικά λεπτά , σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA για τέτοια περιστατικά. Συμπαίχτες και αντίπαλοι αγκαλιάζουν τον ποδοσφαιριστή. Το παιχνίδι ξανά ξεκινάει και ο Μορέιρα σκοράρει στο 44ο λεπτό – Ένα goal ενάντια στον ρατσισμό. Σκοράρει και πηγαίνει μπροστά από αυτή τη μερίδα των οπαδών και τους ζητάει να “σωπάσουν” !

Δείτε παρακάτω το σχετικό video από το Κυριακάτικο παιχνίδι των 2 ομάδων:

Έπειτα από αυτό το τραγικό περιστατικό που συναντάμε πλέον συχνά από τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, δυστυχώς, οι ομάδες στην Ολλανδία θα προχωρήσουν σε μία συμβολική κίνηση.To 1o λεπτό των αγώνων στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Eredivisie δε θα παιχτεί σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στον ρατσισμό. Οι πίνακες του σκόρ θα γράψουν Racism? Then we don’t play football’ . Το λεπτό αυτό θα καλυφθεί από τον χρόνο καθυστέρησης στο 1ο ημίχρονο.

H Εθνική ομάδα της Ολλανδίας έχει βγάλει επίσης μια ανακοίνωση σχετική με τον αντιρατσισμό με κεντρικό μήνυμα το “Enough is Enough” όπου αναφέρεται φυσικά στα κρούσματα ρατσισμού που έχουν παρατηρηθεί πολύ έντονα και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, στο ποδόσφαιρο.

Ο ρατσισμός σε οποιαδήποτε έκφανση του είναι μια αρρώστια στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Άραγε πόση πληροφόρηση ακόμα να έχουμε για να καταλάβουμε ότι ο ρατσισμός είναι αρρώστια; Είμαστε στο 2019 και μπαίνουμε σε λίγο στο 2020! Έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τη γνώση για να αντιληφθούμε όλοι μας ότι είμαστε ίδιοι ! Άνθρωποι !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks