Βέλγιο: Ρεκόρ Βροχοπτώσεων 119 Ετών

βροχές-βέλγιο-2024

Το Βέλγιο κατέρριψε ένα ιστορικό ρεκόρ βροχοπτώσεων, καταγράφοντας εννέα συνεχόμενους μήνες υπερβολικής βροχόπτωσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 119 χρόνια. Σύμφωνα με το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (RMI), ο Ιούνιος του 2024 ήταν ο ένατος συνεχόμενος μήνας με βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που χρονολογείται από το 1905.

  • Σταθμός Uccle: Κατέγραψε 73.7 χιλιοστά βροχής τον Ιούνιο, συγκριτικά με τον μέσο όρο των 70.8 χιλιοστών.
  • Σταθμός Frassem: Κατέγραψε την υψηλότερη ημερήσια βροχόπτωση τον Ιούνιο με 52.8 χιλιοστά.

Αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο βροχοπτώσεων προκάλεσε πλημμύρες σε διάφορες περιοχές του Βελγίου, επηρεάζοντας αρνητικά την αγροτική παραγωγή και τις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών. Χιουμοριστικό σχόλιο: Επίσης, η ψυχολογία έχει φτάσει στα τάρταρα χεχεχε

Κλιματική Αντίθεση Παγκοσμίως

Ενώ το Βέλγιο βίωνε υπερβολικές βροχοπτώσεις, πολλές άλλες περιοχές του κόσμου αντιμετώπιζαν αντίθετα φαινόμενα, όπως καύσωνα και ξηρασία. Για παράδειγμα, το Copernicus Climate Change Service ανέφερε ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τους τελευταίους 12 μήνες ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με πολλές περιοχές να βιώνουν ακραίες θερμοκρασίες και ξηρασία.

Επιδράσεις στην Αγροτική Παραγωγή

Η υπερβολική βροχόπτωση στο Βέλγιο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, καθώς πλημμύρες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις επηρεάζουν τις καλλιέργειες. Οι τιμές των λαχανικών και άλλων γεωργικών προϊόντων έχουν αυξηθεί λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks