Ταξιδεύοντας στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας

ταξίδι-γερμανία

🧩 Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας ! Μια φανταστική πόλη με ενδιαφέρουσα ιστορία. Σχεδόν όλη η πόλη προστατεύεται από την UNESCO. Πάμε παρακάτω να δούμε με λεπτομέρειες.

📍Το Regensburg βρίσκεται στα ανατολικά του κρατιδίου της Βαυαρίας . Η πόλη βρίσκεται στον Δούναβη, στις εκβολές του Naab και του Regen. 89 χιλιόμετρα από την Νυρεμβέργη, 105 από το Μόναχο.

⚓️ Το Regensburg είναι μια πόλη λιμάνι με πολλά ναυπηγεία.

💣 Μια πόλη που ΔΕΝ καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιστώντας τη μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Γερμανία 📜 Το Ρέγκενσμπουργκ είναι η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε περίπου το 79 μ.Χ. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας.

Medieval eastern city gate with clock tower in Regensburg, Germany

🎄 Δεν υπάρχει πόλη χωρίς Χριστούγεννα στη Γερμανία έτσι και το Regensburg κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι ακόμα πιο παραμυθένιο.

🎓 Yπάρχει φοιτητική ζωή. 35 περίπου χιλιάδες φοιτητές σε μια πόλη 150 χιλιάδων χαρακτηρίζεται ως φοιτητική πόλη.

🌭 Από την επίσκεψη μας στην πόλη (επιβεβαίωσαν και άλλοι locals Έλληνες της ευρύτερης περιοχής) μπορούμε να σου πούμε με ασφάλεια ότι θα φας το καλύτερο λουκάνικο της Γερμανίας, σε συνδυασμό με μια από τις πολλές τοπικές μπίρες 🍺

Πανέμορφα κάστρα στην περιοχή 🎨 υπέροχα πάρκα. Αγαπημένο μας πάρκο το Herzogspark. Εκεί θα βρείτε και ένα από τα παλάτια της περιοχής το “Württembergisches”, το οποίο τώρα στεγάζει ένα μουσείο.

💥 Η Πέτρινη Γέφυρα, χτισμένη από το 1135 μέχρι και το 1146, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεσαιωνικής γέφυρας. Οι ιππότες της 2ης και της 3ης Σταυροφορίας τη χρησιμοποίησαν για να διασχίσουν τον Δούναβη στο δρόμο τους για τους Αγίους Τόπους.

📜 Ο καθεδρικός ναός του Ρέγκενσμπουργκ είναι μια από τις σημαντικότερες γοτθικές εκκλησίες στη Γερμανία. Είναι ο μοναδικός γοτθικός καθεδρικός ναός στη Βαυαρία. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1272, αλλά η εκκλησία ολοκληρώθηκε μόλις το 1872.

📜 Αξίζει επίσκεψη ο πύργος Walhalla. Στο σημείο φιλοξενούνται 121 προτομές καλλιτεχνών και επιστημόνων.

Evening panorama of Regensburg from side of Danube river, Bavaria, Germany

📜 Οι ευκατάστατες οικονομικά οικογένειες ευγενών ανταγωνίζονταν η μία την άλλη για το ποια θα καταφέρει να χτίσει τον ψηλότερο πύργο της πόλης. Το 1260, ο χρυσός πύργος (Goldener Turm) χτίστηκε στην οδό Βάλει (Wahlenstraße).

Ναι, αξίζει 100% μια επίσκεψη. Για την ιστορία της πόλης, για τα γραφικά σπίτια, για τα πλακόστρωτα και την αίσθηση ότι περπατάς σε μια άλλη εποχή, για το φαγητό και τις μπίρες, H αρχιτεκτονική των σπιτιών είναι φανταστική- Πολύχρωμα σπιτάκια παντού ❤

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks