Ολλανδία : Ρεκόρ ηλιοφάνειας για τον μήνα Απρίλιο

fusi-kairos-aprilios-ollandia

Αυτό τον Απρίλιο σε Ολλανδία και Βέλγιο, παρότι κυρίως καθίσαμε σπίτι, έξω η φύση είχε κέφια και μας χάρισε από νωρίς τα πρώτα άνθη λόγω του ήλιου. Έπειτα από ένα μήνα, οι πόλεις είναι καταπράσινες από τα μεγάλα δέντρα που τις περιβάλουν και στην επαρχία κυριαρχεί η πολυχρωμία – Έχουν ανθίσει όλα. Όλα αυτά φυσικά δε θα γινόντουσαν αν δεν είχε τόσο έντονη παρουσία ο ήλιος. Όλες οι ημέρες του Απριλίου θύμιζαν ημέρες του Ιουλίου.

Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία ήταν τα στοιχεία των καιρών.

Αυτός ο Απρίλιος ήταν ο πιο ηλιόλουστος Απρίλιος από τότε που ξεκινήσαμε να καταμετρούμε τις θερμοκρασίες και τα φαινόμενα του καιρού από το 1901, με 285 ώρες ηλιοφάνειας, επιβεβαίωσε το γραφείο καιρού της KNMI.

Τα επίπεδα ηλιοφάνειας του Απριλίου 2020 κέρδισαν το προηγούμενο ρεκόρ – Απρίλιος 2007 – κατά πέντε ώρες. Κατά μέσο όρο, ο ήλιος λάμπει για 178 ώρες το μήνα, αν και ο Απρίλιος έχει γίνει πιο ηλιόλουστος από το 1991 με κατά μέσο όρο τις 195 ώρες ηλιοφάνειας.

Ο μήνας Απρίλιος της φετινής χρονιάς είχε επίσης το δεύτερο πιο ξηρό ρεκόρ, με μόλις 10 χιλιοστά βροχής να πέφτουν, σε σύγκριση με 42 χιλιοστά βροχής που πέφτουν κατά μέσο όρο τον Απρίλιο.

Κάθε απόγευμα θα σου στέλνουμε σε ένα email με πληροφορίες για τον COVID-19,την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Μάιος

Ο Μάιος έχει μπει με πολλά σύννεφα, χαλάζι και καταιγίδες. Για μία εβδομάδα ακόμα θα είμαστε σίγουρα έτσι, αλλά έπειτα και αν μπορούμε να σταθούμε στις προβλέψεις από τα γνωστά APP για τον καιρό, θα έρθει η ηλιοφάνεια και πάλι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks