Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση με αράχνες και έντομα ελεύθερα στον χώρο

rijksmuseum-άμστερνταμ-έκθεση

Το «Clara and Crawly Creatures» είναι μία πρωτότυπη έκθεση στο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ όπου το κοινό θα εξερευνήσει την αλλαγή της κοινής γνώμης στην πάροδο του χρόνου για τα έντομα όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Όχι ηλεκτρικές σκούπες και ξεσκονόπανα»: αυτή είναι η εντολή που δόθηκε στο προσωπικό καθαριότητας του μουσείου (Rijksmuseum) στο Άμστερνταμ στο πλαίσιο της έκθεσης «Clara and Crawly Creatures».

Για αυτόν τον λόγο το μουσείο άφησε τις χαραμάδες και τις γωνιές του ελεύθερες προκειμένου τα ζωύφια που κυκλοφορούν σε αυτό, να γίνουν κομμάτι της τέχνης.

Η βοηθός επιμελήτρια Julia Kantelberg, δήλωσε ότι έχουν ενθαρρυνθεί από τον Αργεντινό καλλιτέχνη Τομάς Σαρασίνο (Tomás Saraceno), του οποίου τα έργα εμφανίζονται στην έκθεση, να διαφυλάξουν τη συσσώρευση ιστών αράχνης όπου κι αν εμφανίζονται. Οι ιστοί αντιμετωπίζονται, είπε, ως έργα τέχνης, τα οποία πρέπει να τιμηθούν σαν να επρόκειτο για τη «Νυχτερινή Φρουρά» του Ρέμπραντ ή τη «Γαλακτοκόρη» του Βερμέερ.

Ένα από τα γλυπτά του Σαρασίνο είναι κατασκευασμένο από μετάξι που υφαίνεται από τέσσερα είδη αράχνης.

Για το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ είναι το εθνικό μουσείο τέχνης της Ολλανδίας.

Θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα εκθέματα ζωγράφων στον κόσμο. Το μουσείο είναι από τα καλύτερα του κόσμου και σίγουρα μια επιλογή για σένα που θέλεις να επισκεφτείς το Άμστερνταμ.

Στο μουσείο του Άμστερνταμ φιλοξενούνται πίνακες από σπουδαίους Ολλανδούς και Φλαμανδούς ζωγράφους, όπως ο Vermeer, ο Van Gogh και ο Ρέμπραντ. Φιλοξενούνται, ακόμα, πολλές σπουδαίες εκθέσεις με υπέροχες δημιουργίες.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο των SuperGreeks για το Rijksmuseum

Αν αγαπάς την τέχνη, ερχόμενος στο Άμστερνταμ, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς και αυτό το μουσείο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!