Καρναβάλι: Πώς γιορτάζει η Γερμανία το Rosenmontag στο lockdown

Rosenmontag
Κλόουν, κινούμενα σχέδια και πολλές φωνές: Το Rosenmontag είναι μια τεράστια γιορτή που λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας. Ωστόσο, τι συμβαίνει φέτος, εν μέσω πανδημίας;

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Rosenmontag είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του δρόμου στα μέρη της Γερμανίας που γιορτάζουν το Καρναβάλι, συμπεριλαμβανομένων της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Λόγω της πανδημίας και των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων, οι μεγάλες παρελάσεις ακυρώνονται. Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού θεωρείται, ότι τροφοδότησαν την εξάπλωση της Covid-19 στην αρχή της πανδημίας στη Γερμανία, οδηγώντας σε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW).

Την τελευταία φορά που ακυρώθηκαν οι παρελάσεις του Rosenmontag στο Ντίσελντορφ και στο Μάιντς ήταν το 2016, λόγω ανέμων. Στην Κολωνία, η τελευταία ακυρωμένη παρέλαση ήταν το 1991. Τότε, οι οπαδοί του καρναβαλιού αποφάσισαν να παραιτηθούν από την εκδήλωση, διότι λάμβανε χώρα ο πόλεμος του Κόλπου.

Πώς θα γιορτάσουν μερικές από αυτές τις περιοχές;

Φέτος, παρ’όλο που τα τεράστια πάρτι του δρόμου ακυρώνονται, το πνεύμα του Καρναβαλιού είναι ακόμα ζωντανό – και πολλοί άνθρωποι μπορεί να περάσουν τη μέρα τους με φανταχτερό κοστούμι στο σπίτι τους. Στην Κολωνία, υπάρχει ένα πολύ μικρό “υποκατάστατο” των εκδηλώσεων: Από τις 14:00, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός WDR θα δείξει την παρέλαση Rosenmontag σε μικρογραφία – ως παραγωγή του κουκλοθέατρου Hänneschen.

Ένα σκηνικό μήκους 32 μέτρων από την παλιά πόλη της Κολωνίας, έχει ανεγερθεί στην αίθουσα κατασκευής μεταφορών της επιτροπής Φεστιβάλ της Κολωνίας. Σύμφωνα με την επιτροπή του φεστιβάλ, η μικρή πομπή έχει όλα όσα έχει ο μεγάλος αδερφός του. Αυτό περιλαμβάνει άρματα, ομάδες χορού και, φυσικά, θεατές. Τα άρματα από την παρέλαση Hänneschen δείχνουν, μεταξύ άλλων, τους ειδικούς της πανδημίας Karl Lauterbach, Christian Drosten και Hendrik Streeck, που έχουν γίνει όλοι διάσημοι φέτος.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας ορίζει για τους εργαζομένους του το Rosenmontag ως μια δωρεάν «ημέρα των ευχαριστιών». Η κίνηση αυτή είχε σκοπό να τιμήσει την εξαιρετική στάση των εργαζομένων του φέτος.

Στη μικρή πόλη της Unna, οι εορτασμοί συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί. Ο συνταξιούχος Helmut Scherer είναι γνωστός για τη μικρότερη παρέλαση Καρναβαλιού στον κόσμο. Για περισσότερες από έξι δεκαετίες, παρέλασε από μόνος του στο κέντρο της πόλης, στο Rosenmontag (ή με ένα πολύ μικρό άρμα).

Για να αποφύγει πλήθος θεατών στην άκρη του δρόμου, ο 86χρονος μετέφερε το σόλο του θέαμα στους χώρους του νοσοκομείου της πόλης φέτος: “Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να δώσω λίγη χαρά στους ασθενείς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου”, δήλωσε ο Scherer στο DPA. Το σύνθημά του για φέτος είναι: “Χτυπήστε το τύμπανο παρά το lockdown”.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Πηγή αρχικής εικόνας: WDR

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks