Ολλανδία: Θα αποσυναρμολογηθεί γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει το γιοτ του Τζεφ Μπέζος

γέφυρα-ρότερνταμ-μπέζος

Μια ιστορική γέφυρα στο Ρότερνταμ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (02/02), θα αποσυναρμολογηθεί μερικώς, ώστε να μπορέσει να περάσει το –υπό κατασκευή– γιοτ του Τζεφ Μπέζος.

Η ιστορική ανασυρομένη γέφυρα του Κονινγκσχάβενμπρουx, στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ, θα αποσυναρμολογηθεί μερικώς για να επιτραπεί η διέλευση του υπό κατασκευή γιοτ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Τζεφ Μπέζος, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (02/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του δικτύου «Rijnmond», οι τοπικές Αρχές έλαβαν την απόφαση παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις τους να μην αποσυναρμολογήσουν την εμβληματική γέφυρα, που είναι γνωστή και ως «Ντε Χεφ», μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης που έγιναν το 2017.

Το τρικάταρτο σκάφος, το οποίο θα έχει μήκος 127 μέτρα και θα γίνει το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο, κατασκευάζεται στο ναυπηγείο της εταιρείας Oceanco στην κοντινή πόλη Αλμπλάσερνταμ, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Boat International».

Η εταιρεία και ο Τζεφ Μπέζος ζήτησαν την προσωρινή αποσυναρμολόγηση της γέφυρας και υποσχέθηκαν να αποζημιώσουν τις τοπικές Αρχές για τα έξοδα.

Ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην υπεράσπιση της ιστορικής κληρονομιάς

Τον Βέσελινκ, μέλος μιας τοπικής κοινωνίας για την Ιστορία, υποστήριξε: «Οι θέσεις εργασίας είναι σημαντικές, αλλά υπάρχουν όρια στο τι μπορεί και πρέπει να γίνει με τη βιομηχανική μας κληρονομιά».

Πηγή click by: CC BY 4.0 / Wikimedia Commons / Tulumnes /

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks