[Breaking-Ολλανδία] Το Υπουργικό Συμβούλιο του Rutte κατηγορείται για σκάνδαλο

Ο Πρωθυπουργός Mark Rutte υποστηρίξει ότι «τίποτα περίεργο ή ανάρμοστο» δε συνέβη όταν οι υπουργοί της κυβέρνησής του αποφάσισαν συλλογικά να μην παρουσιάσουν γεγονότα και πληροφορίες σχετικά με το φορολογικό σκάνδαλο στο Tweede Kamer πριν από 18 μήνες.
Αποκρινόμενος σε έκθεση “βόμβα” της RTL Nieuws την Τετάρτη, και ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι σύντομα θα σταλεί επιστολή στο Tweede Kamer για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ανέφερε το ANP.
Το Tweede Kamer ζήτησε επανειλημμένα μια επισκόπηση του τι γνώριζαν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι αρμόδιοι δημόσιοι υπάλληλοι σχετικά με το σκάνδαλο των φορολογικών παροχών. Σύμφωνα με την RTL Nieuws, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε σκόπιμα να μην παράσχει πληροφορίες.
Το μακροχρόνιο σκάνδαλο χρονολογείται από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο του Rutte, το οποίο έπεσε στο τραπέζι ως αποτέλεσμα κυβερνητικής έρευνας για το θέμα. Το σκάνδαλο είχε σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες γονείς να κατηγορούνται άδικα ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν την κυβέρνηση από τις πληρωμές κοινωνικών παροχών με βάση το υπόβαθρο και το προφίλ τους, και όχι σε ατομική αναθεώρηση του υλικού. Σε πολλές περιπτώσεις, τους αφαιρέθηκαν οι επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας που ήταν διαθέσιμες σε οποιονδήποτε στην Ολλανδία και αναγκάστηκαν να αποπληρώσουν τις παροχές που έλαβαν, ωθώντας πολλούς εξ αυτών σε βαθύ χρέος.
Σχετικά άρθρα
[Ολλανδία] Θα έχει πρόβλημα ο Mark Rutte;
Ολλανδία: Τι συμβαίνει με τον Πρωθυπουργό Mark Rutte;
Το Tweede Kamer απαίτησε διευκρινίσεις από τον Rutte και άλλους εμπλεκόμενους υπουργούς και ζήτησε συζήτηση επί του θέματος το συντομότερο δυνατόν. Τα ζητήματα ασκούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη μεταξύ των κομμάτων εν μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας σχηματισμού Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές του Μαρτίου.
Η εικόνα του Rutte είχε ήδη διαστρεβλωθεί νωρίτερα τον Απρίλιο μετά το σκάνδαλο σχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά παρέμεινε πρωθυπουργός προς έκπληξη πολλών ψηφοφόρων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Αν και ο Rutte οδήγησε το κόμμα του VVD στη νίκη στις εκλογές του Μαρτίου, πολλά κόμματα έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το VVD σε κυβέρνηση συνασπισμού εάν παραμείνει ο Rutte αρχηγός τους.
Παρά τα πολυάριθμα ζητήματα, ο Rutte παρέμεινε αισιόδοξος για την επερχόμενη διαδικασία.
Στήριξε τους SuperGreeks
Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.
Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek
Βρείτε μας στα Social Media:
Στο Facebook: SuperGreeks
Στο Instagram: supergreeks_