Σεισμός στο Χρόνινγκεν, ανησυχία και αποζημιώσεις

σεισμός-ολλανδία

Υπάρχουν σεισμοί στην Ολλανδία;

-Βέβαια υπάρχουν. Δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα μεγέθη των ελληνικών σεισμών , όμως υπάρχουν και είναι επικίνδυνοι.

2.7 στην κλίμακα ρίχτερ και τμήματα της επαρχίας του Χρόνινγκεν ανησύχησαν αρκετά με αυτό τον χθεσινό σεισμό. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός για τη φετινή χρονιά όπου τον ένιωσαν οι κάτοικοι 5 και 20μμ.

Το μετεωρολογικό γραφείο KNMI έλαβε περισσότερες από 300 αναφορές την πρώτη μισή ώρα από την πόλη του Γκρόνινγκεν, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καθώςστο Leermens, Middelstum και Zeerijp.

Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε στην επαρχία από τις 22 Μαΐου του περασμένου έτους, όταν ένας μετρήθηκε 3,4 στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε το Westerwijkwerd, 8 χλμ. Δυτικά του Loppersum.

Ο Tiny Bekke, του οποίου το σπίτι έχει υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές από προηγούμενους σεισμούς που πρόκειται να γκρεμιστεί και να ξανά χτιστεί φέτος, είπε στον Dagblad van het Noorden: «Ακούσαμε δύο δυνατά κτυπήματα και τρέξαμε έξω από την πόρτα. Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι. Δεν ξέρετε τι άλλο πρόκειται να ακολουθήσει, γι ‘αυτό βγήκαμε έξω.

Γιατί σεισμοί στο Χρόνινγκεν;

Οι σεισμοί στο Γκρόνινγκεν πυροδοτούνται από την καθίζηση ως αποτέλεσμα δεκαετιών εξόρυξης αερίου κάτω από το έδαφος. Πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση της Ολλανδίας συμφώνησε να σταματήσει την παραγωγή φυσικού αερίου έως το 2030.

Το Loppersum έχει πληγεί περισσότερο και ήταν το επίκεντρο σε 28 από τους 87 καταγεγραμμένους σεισμούς του περασμένου έτους. Το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύθηκε επίσης να αποζημιώσει χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών για ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία, αλλά οι συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο διανομής των χρημάτων έχουν καθυστερήσει επανειλημμένα.

Την περασμένη εβδομάδα το εξειδικευμένο πρακτορείο IMG ανακοίνωσε έναν μηχανισμό για την καταβολή έως και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε άτομα που ζούσαν σε 138 ταχυδρομικούς κώδικες όπου οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν ως αποτέλεσμα της εξόρυξης φυσικού αερίου.

Πηγή: Dutch News

ktiniatros-ollandia
Στην Ολλανδία πλέον έχουμε το δικό μας κτηνιατρείο!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks