Ολλανδία: Δωρεάν σερβιέτες στις γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα

σερβιέτες-γυναίκες-ολλανδία

Η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ( Tweede Kamer ) της Ολλανδίας υποστήριξε μια πρόταση για τα άτομα που έχουν έμμηνο ρύση να λαμβάνουν δωρεάν προϊόντα περιόδου, εάν οι μισθοί τους είναι χαμηλοί.

 Τα μέλη του Tweede Kamer το θεωρούν απαραίτητο επειδή μία στις δέκα γυναίκες και κορίτσια που ζουν σε συνθήκες φτώχειας μερικές φορές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα προιόντα της περιόδου, όπως οι σερβιέτες.

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν περίοδο και λόγω των χρημάτων, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά ή σε άλλες δραστηριότητες. Εναλλακτικές λύσεις που βρίσκουν οι γυναίκες σε αυτές τις περιπτώσεις, θεωρούνται επικίνδυνες για την υγεία.

 “Η έμμηνος ρύση δεν είναι επιλογή. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό”, δήλωσε η βουλευτής D66 Hülya Kat.

Δεν είναι αμελητέο το ποσοστό των γυναικών στην Ολλανδία που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες – είναι μια στις δέκα γυναίκες.

Η υπουργός Carola Schouten, η οποία χειρίζεται θέματα πολιτικής σχετικά με τη μείωση της φτώχειας, έχει ήδη δηλώσει ότι είναι και αυτή υπέρ της πρότασης Tweede Kamer. Η εμμηνορροϊκή φτώχεια μπορεί να είναι «πολύ παρεμποδιστική, ειδικά για τις νέες γυναίκες», είπε η υπουργός. «Εάν δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά αυτά τα προϊόντα, αυτό μπορεί να καθορίσει αν μπορούν ακόμα να συμμετέχουν [στην κοινωνία] και αν έχουν πραγματικά ακόμα τις επιλογές να βγουν κάπου, κ.λπ.».

Η Schouten είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι η διανομή προϊόντων έμμηνου ρύσεως μπορεί να διευθετηθεί μέσω του δικτύου τραπεζών τροφίμων στην Ολλανδία. Το σχέδιο θα κόστιζε 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μπορεί να εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο. Τα απαιτούμενα χρήματα θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks