Η Sophie Wilmès υπερασπίζεται την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας: Κανείς δε μπορούσε να προβλέψει αυτά που συμβαίνουν

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την άνευ προηγουμένου εξέλιξη των γεγονότων, δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Sophie Wilmès.

Η Sophie Wilmès, νυν υπουργός εξωτερικών, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Οι πρώτες εβδομάδες ήταν γεμάτες αβεβαιότητα. Για παράδειγμα, δε γνωρίζαμε τη μεταδοτικότητα του ιού. Αυτό που σήμερα είναι γνωστό, τότε ήταν αχαρτογράφητα νερά. Η όλη διαδικασία ήταν εξελισσόμενη και μάθαμε όλοι μέσα από αυτήν, σταδιακά και βήμα-βήμα.

Σύμφωνα με την Wilmès, κανείς μας δεν μπορούσε να αντιληφθεί την κλίμακα και τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης της πανδημίας. Συνέβη παγκοσμίως. Όλες οι χώρες της ΕΕ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία κρίση, που στην αρχή φαινόταν μακρινή. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θορυβήθηκαν από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της κατάστασης στην Ιταλία. Τότε, η Ευρώπη αντέδρασε σχεδόν σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα. Βέβαια, τα μέτρα αντιμετώπισης για την πανδημία Covid-19 δεν ήταν ίδια σε καμία χώρα.

Σχετικά άρθρα

Βέλγιο: Το plan B για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργικό συμβούλιο Βελγίου: Τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση

Van Gucht: Θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός τρίτου κύματος στο Βέλγιο

Η πρώην πρωθυπουργός, Sophie Wilmès, λέει ότι η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να προκαλεί εκπλήξεις ακόμη και σήμερα. “Υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν λάθη σε μία τέτοια κατάσταση. Αν έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι; Ναι, σαφώς.” Έπειτα, αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατανομή αρμοδιοτήτων στον τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών πρέπει να είναι απλούστερος.

Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον κρατικό μηχανισμό. Πολλές φορές επιβραδύνεται η δουλειά μας. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον καταμερισμό των εξουσιών τώρα, εν μέσω πανδημίας. Αντιλαμβάνομαι, πόσο ευαίσθητο ζήτημα είναι δεν θέλω να αποπροσανατολίσω τη συζήτησή μας. Αλλά αυτό πρέπει να αποτελέσει κομβικό ζήτημα στο τραπέζι των κρατικών μεταρρυθμίσεων.”

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks