Ζητείται κατανόηση από τους ιδιοκτήτες σπιτιών προς τους ενοικιαστές γι’ αυτή την περίοδο στο Βέλγιο, αλλά και γενικά

spitia-koronoios-enoikiasi-velgio

Ζητείται από τους Βέλγους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν τους ενοίκους τους, καθώς το Βέλγιο αντιμετωπίζει τη νέα πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). Κρίση είναι και θα περάσει και αυτή.

Υπάρχει ανάγκη “Να αναζητηθούν λύσεις με τους ενοικιαστές που θα εξυπηρετούν και τις δυο πλευρές. Το σημαντικό είναι οι ενοικιαστές να μπορούν να περάσουν από αυτή την κακή περίοδο χωρίς πολλά προβλήματα”, εξήγησε ο Olivier Hamal, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών και Συνιδιοκτητών (SNPC) σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Όσον αφορά τους κατοίκους του ιδιωτικού τομέα, ο Χαμάλ δήλωσε ότι “αν και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα έξοδα ενοικίασης, όπως τα τρόφιμα ή η υγειονομική περίθαλψη, παραμένει γεγονός ότι μερικοί από τους συμπολίτες μας θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση. Θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών στο πλαίσιο ενός μορατόριουμ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουν να αναβάλουν την πληρωμή.

“Αυτή η κρίση θα απαιτήσει από όλους να ενεργήσουν αναλόγως. Είναι πιθανό ότι θα υπάρχουν μόνο χαμένοι και θα πρέπει να το περάσουμε μαζί », κατέληξε ο Χαμάλ. “Και οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές θα πρέπει πιθανώς να βάλουν νερό στο κρασί τους και να δείχνουν κατανόηση και κοινή λογική”.

Ορισμένες οργανώσεις έχουν ήδη κάνει ακριβώς αυτό, με τις ζυθοποιίες Αlken-Maes, Haacht και AB InBev να αναστέλλουν το ενοίκιο για τη χρήση των χώρων τους.

Το ίδιο το SNPC χρειάστηκε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, καθώς ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι τα γραφεία τους είναι κλειστά και ότι οι νομικές συναντήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας.

Πηγή! Πηγή

Το ενοίκιο είναι ένα κομβικό ζήτημα για πολλούς στην περιοχή του Benelux και γενικά. Άνθρωποι που ξαφνικά έχασαν τη δουλειά τους και για τον οποιονδήποτε λόγο δε δικαιούνται κάποιο επίδομα, έχουν πρόβλημα τώρα. Μας στέλνουν πάρα πολλοί μήνυμα από Βέλγιο και Ολλανδία για το τι θα γίνει με τα ενοίκια.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, με κάποια επίσημη απόφαση. Αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας από τα λόγια του κου Χαμάλ ( πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών και Συνιδιοκτητών ) τη λύση θα πρέπει να τη βρούμε εμείς οι ίδιοι με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών μας.

Eγγραφή στο Newsletter του #SuperGreeks για να διαβάζετε άρθρα στην ελληνική γλώσσα , αλλά και για να μαθαίνετε για νέα προϊόντα / υπηρεσίες Ελλήνων επαγγελματιών του Εξωτερικού

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks