Σπουδές στην Ολλανδία: πόσα χρήματα χρειάζεσαι κάθε μήνα;

Σχεδιάζεις να έρθεις στην Ολλανδία για σπουδές; To Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφόρησης (Nibud) δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία περιγράφει το πόσο ένας φοιτητής που ζει μόνος του ξοδεύει κατά μέσο όρο το μήνα. Εκτός από τα δίδακτρα, πρέπει να υπολογίσεις τα έξοδα διαβίωσης και τα έξοδα ασφάλισης. Συνήθως, το ενοίκιο είναι το βασικότερο έξοδο.

φαγητό-ρεστοράντ-catering

Εκτός από την επιλογή της εκπαίδευσης που θα κάνεις, μπορεί επίσης να έχεις την επιλογή διαμονής σε δωμάτιο ή σε σπίτι. Στη συνέχεια, ακολουθεί λίστα με τα βασικά έξοδα, εάν σκοπεύεις να ζήσεις μόνος, που ίσως σε βοηθήσει να κάνεις την επιλογή σου (Nibud Student Survey 2017):

…δηλαδή, περίπου, 1000 € τον μήνα. Τα παραπάνω ποσά είναι οι μέσοι όροι της κάθε κατηγορίας. Τα δίδακτρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2020/2021 είναι 2.143 ευρώ (περίπου 178,58 ευρώ το μήνα).

Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν οικονομικό βοήθημα, ανάλογα με κριτήρια όπως η εθνικότητα και το είδος της άδειας διαμονής.

*Ο κάθε φοιτητής έχει τις δικές του ανάγκες και τα κόστη διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εμείς παραθέτουμε απλά την έρευνα.

Πηγή

*Διάβασε για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας (2020)

** Διάβασε τι είναι το 30% ruling.

***Διάβασε περισσότερα άρθρα για τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια στην Ολλανδία

**** Ενδεικτικός τιμοκατάλογος από προϊόντα των SuperMarket της Ολλανδίας (2018)
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?