Σπουδές στην Ολλανδία: πόσα χρήματα χρειάζεσαι κάθε μήνα;

Σχεδιάζεις να έρθεις στην Ολλανδία για σπουδές; To Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφόρησης (Nibud) δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία περιγράφει το πόσο ένας φοιτητής που ζει μόνος του ξοδεύει κατά μέσο όρο το μήνα. Εκτός από τα δίδακτρα, πρέπει να υπολογίσεις τα έξοδα διαβίωσης και τα έξοδα ασφάλισης. Συνήθως, το ενοίκιο είναι το βασικότερο έξοδο.

φαγητό-ρεστοράντ-catering

Εκτός από την επιλογή της εκπαίδευσης που θα κάνεις, μπορεί επίσης να έχεις την επιλογή διαμονής σε δωμάτιο ή σε σπίτι. Στη συνέχεια, ακολουθεί λίστα με τα βασικά έξοδα, εάν σκοπεύεις να ζήσεις μόνος, που ίσως σε βοηθήσει να κάνεις την επιλογή σου (Nibud Student Survey 2017):

…δηλαδή, περίπου, 1000 € τον μήνα. Τα παραπάνω ποσά είναι οι μέσοι όροι της κάθε κατηγορίας. Τα δίδακτρα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2020/2021 είναι 2.143 ευρώ (περίπου 178,58 ευρώ το μήνα).

Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν οικονομικό βοήθημα, ανάλογα με κριτήρια όπως η εθνικότητα και το είδος της άδειας διαμονής.

*Ο κάθε φοιτητής έχει τις δικές του ανάγκες και τα κόστη διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εμείς παραθέτουμε απλά την έρευνα.

Πηγή

*Διάβασε για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας (2020)

** Διάβασε τι είναι το 30% ruling.

***Διάβασε περισσότερα άρθρα για τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια στην Ολλανδία

**** Ενδεικτικός τιμοκατάλογος από προϊόντα των SuperMarket της Ολλανδίας (2018)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks