Ναζιστικές σημαίες κρεμασμένες τάραξαν τους ταξιδιώτες στον σταθμό της Αμβέρσας

σταθμός-αμβέρσα-ναζι

Οι ταξιδιώτες που πηγαίναν από / προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αμβέρσας ταράχτηκαν το πρωί της Τετάρτης όταν είδαν κρεμασμένες τις ναζιστικές σημαίες στην κεντρική αίθουσα

Ωστόσο, δε συμβαίνει κάτι και απλά οι σημαίες ήταν μέρος των γυρισμάτων μια ταινίας. Βέβαια, ο ίδιος ο σταθμός απέτυχε να το γνωστοποιήσει αποτελεσματικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να ανταποκρίνονται σοκαρισμένοι στην περιστασιακή τοποθέτηση των σημαιών με τα πολύ φορτισμένα σύμβολα της σβάστικας, που ανήκαν σε ένα καθεστώς που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων μειονοτικών ομάδων.

Η παραγωγή της ταινίας βρίσκονταν εκεί γιατί ήταν η τοποθεσία των συγκεντρώσεων στην Αμβέρσα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένη στο βιβλίο “Wil” του Φλαμανδού συγγραφέα και θεατρικού συγγραφέα Jeroen Olyslaegers.

Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για την έλλειψη ενημέρωσης του συμβάντος. Στο Βέλγιο έγινε θέμα αυτό το ζήτημα.

Ένα tweet έγραφε:

«Μια εικόνα που ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα… μια μικρή εξήγηση δεν μπορεί ποτέ να βλάψει… Σεβασμός σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσουμε τώρα να ζούμε ελεύθεροι».

Κανείς δε θα ήθελα να ξανά δει ούτε για πλάκα ναζιστική σημαία στην Αμβέρσα

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks