Ταξιδεύοντας με τους SuperGreeks στο Στρασβούργο (Γαλλία)

στρασβούργο-γαλλία

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας ! Το SuperGreeks βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Στρασβούργο, έχει φρέσκο φωτογραφικό υλικό και σας παραθέτει το αφιέρωμα για μια πόλη μικρή, αλλά μοναδική, μια πόλη που είναι θαρρείς βγαλμένη από παραμύθι.

🔸Ολόκληρο το κέντρο του Στρασβούργου, στο «Grande Île», έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Δυνατή κουζίνα, επηρεασμένη από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Από τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης θα βρεις στην περιοχή 🍷«tarte flambée» θα δοκιμάσεις σίγουρα – αν περάσεις στη Γερμανίας θα φας flamkukhen.

🇩🇪🇫🇷 Το Στρασβούργο είναι ακριβώς πάνω στα σύνορα Γαλλίας – Γερμανίας. Στην ιστορία του ήταν πολλές φορές, άλλοτε Γερμανία και άλλοτε Γαλλία.

Landscape view on Petite-France region with beautiful ancient towers and bridge in Strasbourg city, France

🍄 Όταν επισκεφτείς το Στρασβούργο να μην παραλείψεις να περάσεις τα σύνορα και να επισκεφτείς τον Μέλανα Δρυμό *https://supergreeks.eu/melanas-drumos-germania/

🪵 Αρχιτεκτονική ; Οι αγαπημένες μας ημιξύλινες, παραδοσιακές “γερμανικές” κατοικίες. “Σαν ψέμματα” είναι όλες αυτές οι πόλεις με αυτά τα σπίτια.

Strasbourg Alsace France. Traditional half timbered houses of Petite France.

🇪🇺 Οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη το Στρασβούργο από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αν και η πόλη δεν είναι τόσο μεγάλη ούτε πυκνοκατοικημένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θεωρείται μία από τις 3 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μαζί με τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

Στην πόλη φιλοξενούνται επίσης το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Eurocorps και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

😎 Από τις πόλεις με φοβερό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους της πόλης. “Θα έμενα άνετα” που λένε.

🎒 Για 2, για 3 ή και 13 μέρες προτείνουμε πολυήμερο ταξίδι στο Στρασβούργο. Είναι μια πανέμορφη πόλη με απίστευτο countryside. Σύντομα από τη Γαλλική πόλη μπορείς να είσαι στη Γερμανία, ακόμα και την Ελβετία. Έχει παντού ποδηλατοδρόμους, μονοπάτια πεζοπορίας. Αξίζει 100 τοις 100 !

*Στο Στρασβούργο θα επιστρέψουμε με πολλά αφιερώματα* Έχουμε πολλά ακόμα να σας πούμε.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks