Συνεδριάζει σήμερα η συμβουλευτική επιτροπή στο Βέλγιο για την πανδημία και αναμένεται να καταργηθούν οι μάσκες από τα ΜΜΜ

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Η συνεδρίαση έχει ακυρωθεί 3 φορές σε 2 μήνες για να συζητηθούν οι τελευταίοι εναπομείναντες περιορισμοί. H Συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 14:00 και όταν τελειώσει θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου.

Αναμένουμε από σήμερα να καταργηθεί εντελώς το “βαρόμετρο”, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πια μεγάλη πιέση στα νοσοκομεία, όλοι οι δείκτες είναι σταθερά καλοί.

Ωστόσο, ακόμη και αν οι αρχές αποφασίσουν να διατηρήσουν το βαρόμετρο σε ισχύ, αναμένεται να αρθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς . 

Όλα δείχνουν ότι στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική.Δηλαδή, σε νοσοκομεία, ιατρεία και φαρμακεία.

Επιπλέον, η επέκταση του νομικού πλαισίου για να καταστεί δυνατή η επαναφορά του Covid Safe Ticket (CST) μετά τις 30 Ιουνίου σε περίπτωση εμφάνισης μιας επικίνδυνης νέας παραλλαγής ιού, θα μπορούσε επίσης να συζητηθεί. Ενώ οι αρχές δεν είναι υπέρ της επιβολής του CST ξανά σύντομα, ο Vandenbroucke θέλει να βεβαιωθεί ότι το πλαίσιο είναι σε ισχύ σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά.

Το αν η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Παρασκευής θα είναι ή όχι η τελευταία δεν είναι σίγουρο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks