[LIVE] Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας και υπουργού υγείας

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Η σημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα για τον κορονοιό αναφέρει σχεδόν 2000 κρούσματα. Στις 19:00 έχει συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας μαζί με τον υπουργό υγείας και θα παρουσιάσουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το SuperGreeks.EU θα καταγράψει live τη συνέντευξη τύπου -δηλαδή σε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και σωστή μετάφραση από αυτά που θα αναφερθούν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας.

Τα Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν από πηγές ότι θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης σε κάποιες περιοχές μετά τις 1:00.

19:00: Ξεκινάει η συνέντευξη τύπου. Ξεκίνησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ο ιός του κορονοιού επιστρέφει. Θα ανακοινωθούν νέα μέτρα που μας πάνε ένα βήμα πίσω και αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα.

Όλοι επιθυμούν να είναι κοντά και να έρχονται σε επαφή, αυτό είναι κατανοητό, αλλά πρέπει να τηρούμε τους κανόνες.

Ο Αριθμός R Βρίσκεται στο 1.4 – ( αριθμός διάδοσης ). Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται μέσα σε μια εβδομάδα με αυτό τον ρυθμό μετάδοσης.

Η αίσθηση της αναγκαιότητας πρέπει να ξανά επιστρέψει. Θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις και να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.

Ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται ραγδαία, ειδικά στο Randstad. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρμόδιοι δήμαρχοι θα ανακοινώσουν πρόσθετα μέτρα μετά από αυτή τη συνέντευξη τύπου είπε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Ο υπουργός De Jonge .

Δεύτερο κύμα; Ναι και όχι, λέει ο De Jonge

Ο Υπουργός Υγείας τονίζει επίσης ότι ο αριθμός των λοιμώξεων είναι πολύ υψηλός, ειδικά σε αυτές τις έξι περιοχές (Άμστερνταμ-Άμστελλαντ, το Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), η Ουτρέχτη, το Kennemerland  (Χάαρλεμ) και το Hollands Midden (Λάιντεν)).Τίθεται το ερώτημα εάν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα. «Ναι, αν κοιτάξουμε τον αριθμό των λοιμώξεων. Αλλά όχι, αν κοιτάξουμε τον αριθμό των νοσοκομειακών εισαγωγών», είπε ο υπουργός.

Ζήτησε ο υπουργός να κάνουμε τεστ μόνο όταν χρειάζεται. Δε θα γίνονται πια τεστ σε νέους κάτω των 12 ετών με συνάχι. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει προτεραιότητα στα τεστ και οι δάσκαλοι.

Τα παιδιά έως 13 ετών μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον με κορονοιό ή εάν κάποιος από την οικογένεια του έχει πυρετό ή δύσπνοια.

Ο Rutte προειδοποιεί ότι ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο αυξάνεται. Έχουν ήδη ανοίξει και πάλι ειδικοί θάλαμοι στα νοσοκομεία στο Άμστερνταμ και στο Ρότερνταμ. Ο πρωθυπουργός υπολογίζει ότι με αυτήν την ταχύτητα, περίπου 10.000 κρούσματα ημερησίως θα προστεθούν σε τρεις εβδομάδες. 

Λέει ότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, επίσης για τη βιομηχανία τροφοδοσίας και άλλες εταιρείες. Κάνει έκκληση :”Πρέπει να το ξανά προσπαθήσουμε (εννοεί να τηρούμε όλους τους κανόνες).”

Μέτρα

Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστούν τα πρόσθετα μέτρα είναι το Άμστερνταμ-Άμστελλαντ, το Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), η Ουτρέχτη, το Kennemerland  (Χάαρλεμ) και το Hollands Midden (Λάιντεν). Εκεί, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρωθούν μέσα ή έξω θα μειωθεί από εκατό σε πενήντα, λένε οι Rutte και De Jonge.

“Αυτό ισχύει και για τους γάμους”, λέει ο De Jonge. “Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για διαδηλώσεις, κηδείες και θρησκευτικές συγκεντρώσεις”. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή στις 6 μ.μ.

Ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι το πιο σημαντικό μέτρο, το νωρίτερο κλείσιμο των καφέ στις έξι περιοχές, θα έχει αποτέλεσμα. Αργότερα το βράδυ είναι πιο δύσκολο για τους επισκέπτες της παμπ να διατηρήσουν αποστάσεις μεταξύ τους.

“Θα φωνάξεις ο ένας τον άλλον, ειδικά με υπερβολικό αλκοόλ.” Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μαξ. πλήθος των ανθρώπων σε ένα μέρος μειώνεται επίσης από 100 σε 50 άτομα. 

Ο Rutte τονίζει ότι η βιομηχανία τροφοδοσίας (HORECA) δεν ευθύνεται για τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων κορονοιού.

Αυτά τα επιπρόσθετα μέτρα ισχύουν μόνο για τις περιοχές: Άμστερνταμ-Άμστελλαντ, Ρότερνταμ-Ριζνμόντ, Χάγκλαντεν (Χάγη), Ουτρέχτη, Κέννερλαντ (Χάρλεμ) και Χόλντν Μιντς (Λάιντεν).

Ο Rutte ελπίζει ότι όλοι θα τηρήσουν τους κανόνες. “Τότε θα μπορέσουμε να ξανά επιστρέψουμε γρήγορα όλοι στις παμπ.” 🙂

Kλείνουν τα μαγαζιά εστίασης τα μεσάνυχτα στις 6 τοποθεσίες που αναφέραμε παραπάνω.

  • Με περισσότερες λεπτομέρειες: Η είσοδος επισκεπτών στα μαγαζιά εστίασης θα επιτρέπεται μέχρι μέχρι τις 12. Έπειτα η μουσική κλείνει και τα μαγαζιά θα έχουν κλείσει μέχρι τις 1. Μέχρι τις 2 θα έχουν κλείσει και τα μαγαζιά με παραγγελίες.
  • Κάτω από 50 άτομα θα μπορεί να είναι σε εκδηλώσεις όπως εκδρομές, πάρτι και άλλες εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν τον συνωστισμό.  Αυτό ισχύει τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, όπως διαδηλώσεις, θρησκευτικές συγκεντρώσεις, κηδείες και παραστάσεις χορού και θεάτρου.

Από εκεί και πέρα οι δήμαρχοι θα πάρουν ειδικά μέτρα ανά περιοχή και ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα μέτρα:

μέτρα-ολλανδία-κορονοιός

Η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται με περισσότερες λεπτομέρειες από τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και οι οποίες προκύπτουν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.*

Η συνέντευξη τύπου έχει τελειώσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks