H συνέντευξη τύπου της πρωθυπουργού του Βελγίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργός Εξωτερικών-πρωθυπουργός-Βέλγιο

Το Βέλγιο θα προσαρμόσει τα μέτρα που ισχύουν για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Σόφι Βιλμές σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Είχαμε ήδη ανακοινώσει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ότι θα αναζητούσαμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική», δήλωσε η Wilmès, προσθέτοντας ότι, για να κατανοηθεί σωστά αυτή η κρίση, πρέπει να χωριστεί σε τρεις φάσεις.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, δόθηκε έμφαση στον περιορισμό του ιού για να διασφαλιστεί ότι η υγειονομική περίθαλψη δεν θα έχει πρόβλημα και κατά τη δεύτερη φάση ξεκίνησε μια σταδιακή κατάργηση των μέτρων.

«Αυτό μας φέρνει σε αυτήν την τρίτη φάση: της διαχείριση κινδύνων», δήλωσε η Wilmès.

«Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική, μακροπρόθεσμα.

Οι 6 χρυσοί κανόνες παραμένουν βασικό σημείο, και η Wilmès τόνισε τη σημασία του να τους ακολουθούμε πάντα.

Περιορισμένος αριθμός ανθρώπων που θα ερχόμαστε σε στενή επαφή

Οι ειδικοί προτείνουν το πολύ 5 στενές επαφές ανά άτομο ανά μήνα.

«Ο κανόνας που αφορά τις κοινωνικές επαφές είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η στενή επαφή σημαίνει ότι κάποιος είναι κοντά και σε συνεχή επαφή με κάποιον άλλον που δεν ζει κάτω από την ίδια στέγη, για περισσότερο από 15 λεπτά, χωρίς να κρατάει απόσταση και χωρίς μάσκα προσώπου », είπε.

Εκτός από αυτές τις στενές επαφές, οι άνθρωποι μπορούν να δουν όσα άτομα θέλουν, αρκεί να διατηρούν την κοινωνική απόσταση του 1.5 μέτρου και να σέβονται τους κανόνες υγιεινής. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η συνάντηση περισσότερων από δέκα ατόμων κάθε φορά.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές μόνο σε πολυσύχναστα μέρη , καθώς και στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους κινηματογράφους, για παράδειγμα. «Είναι ανώφελο να φοράμε τις μάσκες υποχρεωτικές ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε», δήλωσε η Wilmès, καλώντας τις τοπικές αρχές να συμμορφωθούν με την αλλαγή και να μην τηρούν τον κανόνα της μάσκας σε περιττά μέρη.

Για συγκεντρώσεις, γίνεται διαφορά μεταξύ ιδιωτικών και επαγγελματικών συγκεντρώσεων. Για ιδιωτικές συγκεντρώσεις , ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών παραμένει στα 10. “Αυτό ισχύει και για τις συγκεντρώσεις στους δρόμους.”

Οι επαγγελματικά οργανωμένες εκδηλώσεις δε θα έχουν όριο στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών, καθώς εξαρτάται από την χωρητικότητα του χώρου. Τα πρωτόκολλα πρέπει να ακολουθούνται και δεν επιτρέπονται τα πάρτι χορού.

Ωστόσο, για εκδηλώσεις με κοινό, το όριο παραμένει για 200 άτομα σε εσωτερικές εκδηλώσεις και 400 για υπαίθριες εκδηλώσεις .

Η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας θα μειωθεί από 14 ημέρες σε μία εβδομάδα . Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους. Την 5η ημέρα της καραντίνας, μπορεί να γίνει ένα νέο τεστ. Εάν είναι αρνητικό, οι άνθρωποι μπορεί να εγκαταλείψουν την καραντίνα μετά το τέλος της εβδομάδας. Εάν είναι θετικό, η καραντίνα θα επεκταθεί στις 2 εβδομάδες.

Τα άτομα που επιστρέφουν από πορτοκαλί ζώνες ταξιδιού δεν θα κάνουν τεστ πλέον . Τα άτομα που επιστρέφουν από μια κόκκινη ζώνη θα πρέπει να πάνε σε καραντίνα την πρώτη ημέρα της επιστροφής τους και να κάνουν τεστ την 5η ημέρα.

Η εφαρμογή Coronalert smartphone θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά αυτό.

«Μην πέφτουμε στην παγίδα της αδιαφορίας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τους έξι χρυσούς κανόνες, δικούς μας κανόνες. Η αντιμετώπιση της επιδημίας εξαρτάται επίσης από τη συμπεριφορά μας. Είμαστε όλοι μέρος της λύσης », δήλωσε η Wilmès. “Όπως πάντα, φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε ο ένας τον άλλον.”

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks