Συνέντευξη Dr. Michael Horacek: “Επιθυμία μου: Η επιστροφή στην κανονικότητα”

γιατρός

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η άποψη ενός γιατρού από τη Γερμανία, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Dr Michael Horacek εργάζεται στο Νοσοκομείο Alfried Krupp στο Έσσεν, όπου είναι υπεύθυνος για την Εσωτερική Παθολογικής Εντατικής Θεραπείας ως ιατρός και ειδικός για την εσωτερική παθολογία και την καρδιολογία. Προηγουμένως, εργάστηκε για δέκα χρόνια ως καρδιολόγος και γιατρός εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν.

Dr Horacek, πώς είναι η καθημερινή σας ρουτίνα στην πανδημία;

Όλοι οι νέοι ασθενείς ταξινομούνται ως πιθανά κρούσματα COVID-19, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Τα χειριζόμαστε κατάλληλα με τον ανάλογο, προστατευτικό εξοπλισμό. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, επίσης, φοράμε τις μάσκες μας και δεν τις βγάζουμε, εκτός κι αν είμαστε μόνοι στο δωμάτιο. Αυτό έχει πολύ ισχυρή επίδραση στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Τι θεωρείτε δυσκολότερο;

Οι αυστηροί κανόνες για τους επισκέπτες έχουν νόημα, αλλά είναι πολύ δύσκολοι επί του πρακτέου. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενημέρωση των μελών της οικογένειας για την τρέχουσα κατάσταση των ασθενών μέσω τηλεφώνου και προσπαθούμε να τους επιτρέψουμε να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε κινητά τηλέφωνα. Συχνά, δεν επιτρέπεται η είσοδος των συγγενών στο δωμάτιο, ακόμα και όταν ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Οι ασθενείς χρειάζονται πραγματικά επαφή με τις οικογένειές τους.

Τι μπορούμε να μάθουμε από την πανδημία;

Έχουμε ήδη μάθει πολλά για τη διαχείριση πανδημιών και πιστεύω, ότι οι πολιτικοί μαθαίνουν επίσης κάτι νέο με κάθε βήμα που κάνουμε. Βασικά, θεωρώ πολύ θετικό, το ότι η γερμανική κοινωνία φροντίζει, πάνω απ’ ‘όλα, να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Υπάρχει κάτι που επιθυμείτε για το μέλλον;

Εύχομαι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, έχω βιώσει πολύ λιγότερους περιορισμούς στη δουλειά από πολλούς άλλους ανθρώπους, για τους οποίους είναι πλέον σημαντικό να επανέλθουμε οικονομικά. Ελπίζω, επίσης, ότι θα εμβολιαστούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, προκειμένου να ξεπεραστεί η πανδημία.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks