[Γερμανία] Αντιδράσεις με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο (video)

H γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τον οδηγό για μη ασφαλή οδήγηση και επαναφέρει το θέμα των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας πέρα από το κατόρθωμά του το οποίο τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με την γερμανική κυβέρνηση η οποία καταδικάζει αυτή την εξωφρενική ιδέα να τρέξει σε δημόσιο δρόμο της Γερμανίας με 470km/h.

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι επειδή είναι ελεύθερο να φθάσει κανείς σε τέτοιες παράλογες ταχύτητες στις Autobahnen αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και το κάνει.

Η λογική είναι ότι κρίνεται ως απαράδεκτη οποιαδήποτε συμπεριφορά στον δρόμο η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τόσο τον οδηγό του εκάστοτε οχήματος όσο και τους υπόλοιπους που κινούνται στον δρόμο. Όλοι οι χρήστες του δρόμου θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας.

Στo video που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, βλέπουμε τον οδηγό της Bugatti να φθάνει τα 417 χλμ/ώρα, μόλις 3 χλμ/ώρα κάτω από το ηλεκτρονικά περιορισμένο όριο του κατασκευαστή.

pie-academy-βρυξέλλες

Nα καλωσορίσουμε στους SuperGreeks το νέο μας στέκι από τις Βρυξέλλες όπου θα παίρνουμε το καφεδάκι μας και θα γευόμαστε τις πεντανόστιμες πίττες, το Pie Academy Brussels!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε δηλώσει ότι το video γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2021 και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είχε επιλέξει ένα τμήμα μιας Autobahn με ευθεία τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και ώρα που είχε ελάχιστη κίνηση.

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών πάντως ξεκαθαρίζει ότι η νομοθεσία απαγορεύει την επικίνδυνη οδήγηση ακόμα και στην Autobahn. Και επικαλείται μία διάταξη του ΚΟΚ η οποία αναφέρει ότι οι οδηγοί πρέπει να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για άλλα άτομα, να μην παρεμποδίζεται ή να ενοχλείται κάποιος από τους υπόλοιπους οδηγούς περισσότερο από ότι είναι αναπόφευκτο για τις εκάστοτε καταστάσεις που επικρατούν στον δρόμο.

Ο νόμος επίσης επιβάλλει στους οδηγούς να οδηγούν τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται να έχουν διαρκώς το όχημά τους υπό πλήρη έλεγχο.

Το video

Το όλο θέμα που έχει ανακύψει με την συγκεκριμένη Bugatti είναι ότι επαναφέρει και πάλι στην συζήτηση την επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας. Όχι μόνο για τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τους Πράσινους που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση θεωρεί λογικά τα 130 χλμ/ώρα, όμως υπάρχει έντονη αντίδραση από την κοινή γνώμη, καθώς η απουσία ορίων ταχύτητας είναι μία βαθιά ριζωμένη παράδοση στους Γερμανούς πολίτες που δύσκολα θα δεχθούν να την αλλάξουν.

Πηγή: newsauto

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks