SuperTalks με τον Δημήτρη Αδαμίδη, CEO του ελληνικού πολυβραβευμένου brand premium ελαιολάδου, Μιχελή Μαρία – KONOS

ελαιόλαδο-premium-εξωτερικό

Οι #SuperGreeks φιλοξενούν ακόμη ένα από τα #SUPERTalks, στα οποία μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να συζητήσουμε με επαγγελματίες και να μοιραστούν μαζί μας τα δικά τους “μυστικά επιτυχίας”. Επιπλέον, κάθε επαγγελματίας από το συνεργατικό δίκτυο των #SuperGreeks έχει εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα αντικείμενο, που μπορούν στ’ αλήθεια να αποδειχτούν χρυσός!

Εμείς προσκαλούμε τους ειδικούς, αυτοί μας απαντάνε και μας δίνουν εφόδια για όλους μας.

Σήμερα προσκεκλημένος μας στο νέο #SuperTalks είναι ο Δημήτρης Αδαμίδης, CEO του ελληνικού πολυβραβευμένου brand, Μιχελή Μαρία – KONOS.

Περισσότερα SuperTalks με περισσότερους επαγγελματίες από το συνεργατικό δίκτυο των #SuperGreeks βρίσκεις εδώ!

Πες μας λίγα λόγια για την επιχείρηση “KONOS”.

Η βάση της επιχείρησης είναι ο ελαιώνας φυσικά, τον οποίο άρχισε να δομεί το 1935 ο προπάππους μας Ιωάννης Μιχελής μαζί με τον παππού Δημήτρη, με μόλις 15 στρέμματα γης. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες ο ελαιώνας μεγάλωνε, εκατοντάδες ακόμη δενδρύλλια εμβολιάστηκαν με την ποικιλία Μάκρης, φροντίζονταν από τον παππού και προστέθηκε το πρώτο σύστημα στάγδην άρδευσης της περιοχής, το οποίο αποτέλεσε και βασικό παράγοντα ανάπτυξης και εξέλιξης για το Κτήμα Μιχελή.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε σε θέση πλέον, να έχουμε μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα για τη διαχείριση των ελαιοκάρπων που παράγουμε., Η επιχείρηση «Μαρία Μιχελή» (η μητέρα μας) εφοδιάστηκε με ιδιόκτητο διφασικό ελαιοτριβείο και εξαγωγή “εν ψυχρώ” για όλα τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Konos. Η μεταποίηση των καρπών επίσης, για επιτραπέζιες ελιές γίνεται σε διάφορες εκδοχές με γνώμονα να παράγονται προϊόντα με φυσική ζύμωση, με μόνο πρόσθετο συστατικό συντήρησης το αλάτι αλυκών σε ρυθμιζόμενο ποσοστό!

Με τον αδερφό μου Βασίλη τρέχουμε τα περισσότερα στάδια της επιχείρησης με σύνεση, έρευνα και προγραμματισμό και ακολουθεί και ο νεότερος αδερφός, Άγγελος, που προσφέρει με την νεανική του ματιά.

Πώς ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι της επιχείρησης;

Πάντοτε υπήρχε αγάπη για τη γεύση και την αναζήτηση ποιοτικών πρώτων υλών για την καθημερινή μας διατροφή. Έτσι συνεχίστηκε και η περιήγηση στο χώρο της γαστρονομίας. Παράγουμε γαστρονομικά προϊόντα εξ’ άλλου, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν γευστικές εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις. Στο δρόμο αυτό, σταθμό αποτέλεσε και η συνεργασία μας με την ομάδα της Oliverse που ομολογουμένως μαζί οδηγηθήκαμε σε καινούρια μονοπάτια.

Με τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (aka Γαστροναύτη) και τον Κώστα Τσορώνη (χημικό ελαιολάδου), διαπιστευμένους γευσιγνώστες – κριτές ελαιολάδου, γνωρίσαμε αυτό που αποκαλούν και οι ίδιοι “γευστικά παντρέματα”. Συνδυασμοί ελαιολάδου με τρόφιμα που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελαίου καθώς και του εδέσματος αμφότερα. Μια οδός για να εντάξουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στα πιάτα μας με ορθό τρόπο, όσο υποκειμενική και αν είναι η αντίληψη του κάθε ουρανίσκου.

Το γευστικό ταξίδι φυσικά συνεχίζεται καθώς το κεφάλαιο «γεύση και γαστρονομία» είναι κάτι που μας προκαλεί να το εξερευνούμε καθώς είναι κάτι το δημιουργικό, κάτι διαδραστικό που μόνο εξέλιξη κρύβει μέσα του και όσο ικανοί είμαστε από μεριάς μας, θα το ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερα μυστικά του.

Ποια είναι τα προϊόντα της “KONOS” και πώς παράγονται;

Στο λόφο Κώνο, παράγουμε ελαιοκομικά προϊόντα με κεντρικό γνώμονα την ανάδειξη της τοπικής μας ποικιλίας Μάκρης. Με τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα προσπαθούμε να φανερώσουμε το φάσμα της ποικιλίας από τα άγουρα χαρακτηριστικά με περισσότερες εντάσεις μέχρι τα πιο ώριμα και «στρογγυλεμένα». Έτσι έχουμε ως πρώτο προϊόν το “1st Day Harvest” το οποίο όπως μαρτυρά και η ονομασία του, πρεσβεύει αποκλειστικά την ελαιοποίηση από την πρώτη ημέρα συγκομιδής. Καθεμία από τις αριθμημένες αυτές φιάλες εσωκλείει τα άγουρα αρώματα με τις πικρές και πικάντικες γεύσεις της ποικιλίας.

Συνεχίζουμε με το “Premium Edition” καθώς είναι ένα ελαιόλαδο που αναδύει άγουρα χαρακτηριστικά συνάμα με πιο ντελικάτες ημιώριμες νότες. Περίφημα αρώματα τομάτας, μήλου, λουλουδιών και πράσινο καρύδι γεμίζουν τη μύτη. Το ντελικάτο πικρό και η φρέσκια αίσθηση πικάντικου κάνουν αυτό το λάδι μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία!

Ολοκληρώνοντας την ποικιλία βάση ωριμότητας καρπού, έχουμε το “KONOS EVOO” με το οποίο αναφερόμαστε σε αρώματα φρούτων όπως μπανάνας, μάνγκο, αχλαδιού καθώς και λουλουδιών δένουν διακριτικά με τόνους φύλλων τομάτας, γρασιδιού και ελιάς, δημιουργώντας ένα αρμονικό και «γλυκό» ελαιόλαδο με μέτριο φρουτώδες και μακρά επίγευση.

Ένας πολύ ιδιαίτερος πειραματισμός έγινε για πρώτη φορά φέτος, έπειτα από το πάντρεμα δυο ποικιλιών. Η τοπική ποικιλία Μάκρης με την Ισπανική Picual. Το αποτέλεσμα αυτού: “Filoso”. Αιχμηρό, γεμάτο εντάσεις. Έντονα αρώματα άγουρων και πιό ώριμων καρπών. Ζωηρά πικάντικο και πικρό στη γεύση μαζί με ξεκάθαρα πράσινα και πιο γλυκά αρώματα! Μια μοναδική σύνθεση δυο ποικιλιών που θα
καταπλήξει τις αισθήσεις σας!

Ιδιαίτερα και μοναδικά προϊόντα επίσης, αποτελούν και οι επιτραπέζιες ελιές που παράγουμε. Ελιές Μάκρης που ακολουθούν διαδικασία φυσικής ζύμωσης.
Ανάμικτες, άγουρες και μεσαίας ωριμότητας ελαιόκαρποι που ζυμώνονται σε άλμη με αυτόχθονη καλλιέργεια γαλακτικών βακτηρίων κυρίως και ζυμομυκήτων. Το τελικό προϊόν, με μεστά αρώματα πλέον, παραμένει πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσική μικροχλωρίδα που θρέφει αλλά και συνοδεύει εδέσματα για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ακόμη, μια εκτέλεση επιτραπέζιων ελιών αποτελούν οι «Πατητές» ελιές. Ώριμες ελιές, μαύρες, που ακολουθούν φυσική διαδικασία εκπίκρανσης παρουσία άλατος. Αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μάκρης και θα γευτείτε τη ζωντάνια του καρπού, με μέτρια πικρή γεύση, χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και μέτρια αφυδατωμένο καρπό.

ελαιόλαδο-konos

Τι είναι αυτό που κάνει το ελαιόλαδο της επιχείρησής σας τόσο ξεχωριστό;

Η έρευνα και οι δοκιμές θα έλεγα. Καλλιέργεια, θρέψη, συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση. Κάθε σημείο – περίοδος απαιτεί τη δική του προσοχή και καλούμαστε να προσφέρουμε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να εξάγουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε καθένα από αυτά. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία αποτελεί σίγουρα η ελαιοποίηση που γίνεται λίγες ώρες έπειτα από την ημερήσια συγκομιδή. Με το ιδιόκτητο διφασικό μας ελαιοτριβείο, εξάγουμε το ελαιόλαδο «εν ψυχρώ», αβίαστα, διατηρώντας έτσι τον πλούτο των βιοενεργών συστατικών του ελαιόκαρπου καθώς και το πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό προφίλ της ποικιλίας Μάκρης. Μιας ποικιλίας της οποίας το ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται πλέον ΠΟΠ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτήν την αναγνώριση της διαφορετικότητας στον τόπο μας.

Με το PremiumEditionKonos έχετε κερδίσει παραπάνω από 5 διεθνείς διακρίσεις πλατινένιες και χρυσές τα τελευταία 2 χρόνια! Θα ήθελες να μας πεις περισσότερα για τις διακρίσεις της επιχείρησής;

Ένας διαγωνισμός δείχνει τουλάχιστον ένα μέρος της εργασίας, της γνώσης και της προσπάθειας που έχουν προσφερθεί ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Όταν η διάκριση είναι και η ανώτατη, τότε αποτελεί και μια πολύ όμορφη επιβράβευση για το εγχείρημά μας. Ως ένα σημείο βλέπεις και το επίπεδο που βρίσκεσαι στην παγκόσμια κατάταξη και επιβεβαιώνεται η μοναδικότητα της παραγωγής μας.

Σίγουρα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα ανωτέρας κατηγορίας, με φυσικά χαρακτηριστικά χωρίς πρόσθετα αρωματικά. Αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον πλούτο που έχει να προσφέρει η ιδιαίτερη περιοχή του λόφου Κώνου και η τοπική ποικιλία Μάκρης.

Πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός στον δικό σας κλάδο; Τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς και ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ως επιχείρηση.

Θα αναφερθώ πρώτα στις απρόβλεπτες δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια που αφορούν τις έντονα εναλλασσόμενες και ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Έχοντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα στο λόφο Κώνο πορευόμαστε βάση αυτού για πολλές δεκαετίες όντας καλλιεργητές. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τα φαινόμενα εντείνονται. Απρόβλεπτοι ανοιξιάτικοι παγετοί σοκάρουν ακόμη και την ανθοφορία των ελαιοδέντρων ακολουθούμενοι από συνεχείς υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες οδηγούν σε «στρεσογόνες συνθήκες» την καλλιέργεια. Η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αποτελεί τον υπέρτατο στόχο για εμάς. Το προσδοκούμε με εφαρμογή ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον και δημιουργία ενός υγιούς οικοσυστήματος με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Με συστήματα ελέγχου και παρατήρησης των αναγκών των δέντρων μας, προσπαθούμε να εξομαλύνουμε τις διάφορες αρνητικές συνθήκες και να δώσουμε πνοή στον ελαιώνα.

Αναφορικά με το θέμα ανταγωνισμός στον κόσμο του επιχειρείν, θα πω μονάχα ότι είναι αιχμηρός και γεμάτος εντάσεις όσο και το Filoso ελαιόλαδό μας (χεχε). Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι είμαστε πρεσβευτές μιας ποικιλίας τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα φυσικά, να βλέπουμε προσπάθειες ανά περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την προβολή αυτόχθονων ποικιλιών ελιάς, που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία και να συνεισφέρουν στον πλούτο των παραγόμενων προϊόντων της ελληνικής γης. Αυτό μονάχα δύναμη και θέληση για εξέλιξη και διαφοροποίηση μπορεί να μας γεμίζει! Μέσω των προϊόντων μας προβάλουμε αυτήν την μοναδικότητα και όπως μας αρέσει να λέμε: Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πώς, που και πότε μπορεί να απευθυνθεί κάποιος στην “KONOS;

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μας βρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook, instagram, twitter στο @konoshill. Ακόμη, στο site μας www.konoshill.com. Είμαστε στη διάθεση του κοινού για όποια διευκρίνιση και πληροφορία μπορούμε να προσφέρουμε!

Στο χώρο μας γίνονται ξεναγήσεις για να μυήσουμε εκάστοτε ενδιαφερόμενο στον μαγικό κόσμο της ελιάς και του ελαιολάδου καθώς και γευσιγνωσίες έτσι ώστε ο καλεσμένος, να γευτεί το παραγόμενο αποτέλεσμα του ελαιώνα μας. Να γευτεί τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της μοναδικής ποικιλίας ελιάς Μάκρης και να απολαύσει ένα γαστρονομικό ταξίδι!

O Δημήτρης, μας έμαθε πολλά πράγματα για το ελαιόλαδο. Έχει πάρα πολλές γνώσεις, έχει μεταδοτικότητα και με το μεράκι και την αγάπη του για το ελαιόλαδο σε κάνει να αγαπήσεις την “Konos”. Το ελαιόλαδο εξαιρετικό – ένα πραγματικά premium ελαιόλαδο, τόσο ξεχωριστό και τόσο νόστιμο.

Σύντομα θα το βρίσκουμε και σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία στα ράφια του SGMP.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ!

Με τον Δημήτρη μελλοντικά έχουμε προγραμματίσει αρκετά πράματα και θα μαθαίνουμε αρκετά από αυτόν για την μάνα γη – Ελλάδα και το ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το ελαιόλαδο “Konos” βρίσκουμε στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks