Γερμανία: Το σχέδιο για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

σχέδιο

Πληθώρα σταδιακών σχεδιασμών από τους ηγέτες της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής από την καγκελάριο Μέρκελ. Μερικοί σχεδιασμοί έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, που αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Στην πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ο πολιτισμός, όσο και ο αθλητισμός γνώρισαν σε μεγάλο βαθμό την αδράνεια. Οι εκπρόσωποι της οικονομίας παρουσίασαν ένα βήμα-προς βήμα σχέδιο για μία έξοδο από το lockdown, ενώ επιστήμονες από διάφορους κλάδους βοήθησαν στην ανάπτυξή του.

Βερολίνο: Θα επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων-το εμπόριο λιανικής τίθεται υπό συζήτηση. Όμως, πότε μπορούμε να ξανά βρεθούμε σε μια συναυλία, στον κινηματογράφο, στο θέατρο ή στον αγώνα της αγαπημένες μας ομάδας;  Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σχέδιο που αποτελείται από τρία βήματα: Για την επιστήμη, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα (22 Φεβρουαρίου).

Το σχέδιο υποστηρίζεται από 20 επιστήμονες, καθώς και από πολλές ενώσεις και διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανικής Ένωσης Ποδοσφαίρου (DFB) και της Γερμανικής Ένωσης Παραστάσεων. 

 Έτσι, ο σχεδιασμός προβλέπει:

-Για εσωτερικούς χώρους:  Η πληρότητα κάθε χώρου κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30 τοις εκατό.

-Κάθε διοργανωτής πρέπει να ακολουθεί τα απαραίτητα μέτρα της υγιεινής, εξαερισμού και της προστασίας από τον ιό.

-Υποχρεωτικά είναι τα ατομικά εισιτήρια, τα οποία ελέγχονται μαζί με την ταυτότητα.

-Επίσης υποχρεωτικές είναι και οι ιατρικές μάσκες.

-Ισχύουν οι αποστάσεις ασφαλείας (με αντίστοιχες κενές σειρές καθισμάτων).

-Απαγορεύεται η πώληση τροφίμων ή ποτών.

 Το βασικό σχέδιο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους δεν διευκρινίζει, εάν οι επισκέπτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή όχι.

Μια σειρά μέτρων ασφαλείας με υψηλά πρότυπα αναμένεται να αποτρέψει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ο εν λόγω σχεδιασμός αναφέρεται ως “μέγιστο μοντέλο” και απαιτεί μία στρατηγική που περιλαμβάνει συχνά rapid test. Για την ακρίβεια, τα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση, πριν τη διεξαγωγή της κάθε εκδήλωσης.

Εύα Καρολίδου

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Εκατοντάδες διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων

Γερμανία: Αλλάζει στρατηγική κατά της πανδημίας


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks