Το άνοιγμα των σχολείων σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

κορονοιός-σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί ανά τον κόσμο προετοιμάζονται για τη νέα σχολική σεζόν. Το παν τη νέα ημέρα είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με ασφάλεια.

Μέχρι και σήμερα δεν είμαστε βέβαιοι κατά κατά πόσον τα παιδιά μεταδίδουν ή όχι τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ωστόσο αρκετές μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κορονοϊό εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες, ενώ οι πρώτες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί δεν είχαν εντοπίσει ισχυρά στοιχεία ότι τα παιδιά συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θέλουν να αποφύγουν την επιβολή ενός γενικού lockdown που θα κατέφερε ένα σοβαρό νέο πλήγμα στην οικονομία. Από την άλλη, ειδικοί καθιστούν σαφές πως η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουν αλλά και να κοινωνικοποιούνται.

Στην Ελλάδα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πάμε να δούμε τι θα γίνει σε Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία με τα σχολειά. Δηλαδή τι ισχύει μέχρι σήμερα, διότι οι ειδικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα πράματα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.

Βέλγιο

Στο Βέλγιο, τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου με υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω.

vaftistika-gamoi-germania
Είδη βάπτισης και γάμου για Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία

Γερμανία

Στη Γερμανία, δεκάδες χιλιάδες παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου σε τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια. Στο Βερολίνο, όπου τα σχολεία άνοιξαν στις 10/8, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στους χώρους, με εξαίρεση τις αίθουσες διδασκαλίας και στο προαύλιο.

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ τάχθηκε  κατά του κλεισίματος ολόκληρων σχολείων σε περίπτωση μολύνσεων από τον κορονοϊό. 

«Εάν προκύψει κρούσμα κορονοϊού σε κάποιο σχολείο, αυτό το σχολείο δεν πρέπει να κλείσει για 14 ημέρες. Αρκεί να μείνουν στο σπίτι μεμονωμένες τάξεις ή τμήματα (ειδικών μαθημάτων)», δήλωσε σε συνέντευξή του (12/8) στη «Rheinische Post».

taxi-aerodromio-xalkidiki-thessaloniki
Aπό το αεροδρόμιο Μακεδονία προς όλες τις πόλεις…

Ολλανδία

Τα σχολεία έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά, και δεν είναι αναγκαία η κοινωνική απόσταση μεταξύ των μαθητών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, ορισμένα σχολεία απαιτούν από τους μεγαλύτερους μαθητές να φορούν μάσκες στους διαδρόμους λόγω της έλλειψης χώρου / διαδρόμου.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές θα πρέπει να διατηρούν την απόσταση τους από τους δασκάλους.

Τα σχολεία θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν κατάλληλο εξαερισμό στις αίθουσες.

Παιδιά που έχουν συμπτώματα του κορονοιού, ακόμα και ήπια, θα πρέπει να παραμένουν σπίτι για όσο διάστημα χρειαστεί. Το ίδιο θα συμβαίνει αν κάποιος από την οικογένεια έχει συμπτώματα του ιού.

Πηγή: Dutch News, ΑΠΕ ΜΠΕ,

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks