Συχνές ερωτήσεις για τον κορωνοϊό και τα Ολλανδικά σχολεία

Τα κέντρα φροντίδας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να κλείσουν; Θα κλείσουν;


Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν σχολεία ή κέντρα παιδικής μέριμνας σύμφωνα με το επίσμο website της Κυβερνήσεως, το government.nl.

Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, η δημοτική υπηρεσία υγείας (GGD) μπορεί να αποφασίσει για την προσωρινή παύση του σχολείου ή όποιου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Εκτός από τη δημοτική υπηρεσία για την υγεία ή τον δήμαρχο που μπορούν να διατάξουν το κλείσιμο ενός ιδρύματος, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα υποχρεούνται από το νόμο να συνεχίσουν να παρέχουν εκπαίδευση στους νέους.

Μπορούν τα παιδιά μου να επιστρέψουν στο σχολείο μετά από διακοπές στο εξωτερικό;

Ναι , βεβαίως αν δεν είναι άρρωστα. Αν είναι άρρωστα, έπειτα από την επίσκεψη σας σε άλλη χώρα, τότε θα πρέπει να εξεταστούν όπως θα εξετάζονταν για μια “απλή” γρίπη. Oι γιατροί θα αποφανθούν την πορεία του ζητήματος.

Τα παιδιά που δεν έχουν βρεθεί σε μια “πληγείσα” περιοχή από τον κορωνοϊό και έχουν κάποιο είδος κρυώματος ή πυρετό δε χρειάζεται να ανησυχούν για την ύπαρξη νέου κορωναϊού. Είναι πολύ πιθανότερο να έχουν μόνο τη συνηθισμένη γρίπη ή ένα κοινό κρυολόγημα.

Αν βρίσκεστε στο Βόρειο Brabant όπου έχουν παρουσιαστεί και τα περισσότερα κρούσματα και το παιδί έχει αρρωστήσει , έχει πυρετό πάνω από 38, βήχει κτλ., θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να το εξετάσει γιατρός.

Εάν βρισκόσασταν σε κάποια άλλη χώρα με πολλά κρούσματα και τώρα το παιδί είναι άρρωστο, θα πρέπει να παραμείνει σπίτι και να το εξετάσει κάποιος γιατρός. Δεν πρέπει να πάει στο σχολείο σε καμία περίπτωση μέχρι να εξεταστεί το παιδί.

Δουλεύω για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Χρειάζεται να λάβω προληπτικά μέτρα; Αν ναι, τι είδους;

Τα μέτρα που μπορούν και πρέπει να λάβουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου ιού είναι τα ίδια μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη άλλων γνωστών ιογενών λοιμώξεων όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να ακολουθεί σταθερά καλή υγιεινή:

  • Πλένουμε καλά και τακτικά τα χέρια μας.
  • Βάζουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα , όταν θέλουμε να βήξουμε ή φτερνιστούμε
  • Χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλα. Αφού τα χρησιμοποιήσουμε μια φορά τα πετάμε.

Μπορώ να κρατήσω προληπτικά το παιδί μου στο σπίτι και μακρυά από το σχολείο;

Εάν το σχολείο σας δεν είναι προσωρινά κλειστό και το παιδί δεν είναι άρρωστο, τα παιδιά υποχρεούνται να φοιτήσουν στο σχολείο σύμφωνα με τον νόμο περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τον ιό;

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό από εργοδότες και επιχειρηματίες

Πηγή: government.nl

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks