Για τους σχολικούς κήπους της Ολλανδίας

σχολικοί-κήποι-άμστερνταμ

Από την παιδική ηλικία και το σχολείο, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τα ζώα, τα φυτά και ό,τι αφορά τη φύση. Μαθαίνουν να καλλιεργούν λουλούδια, βότανα και λαχανικά στο δικό τους μικρό μέρος των σχολικών κήπων της Ολλανδίας

Πάμε να μάθουμε περισσότερα…

Τα παιδιά από αυτή τη διαδικασία της καλλιέργειας μαθαίνουν, παίζουν παιχνίδια, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σε κάθε πόλη έχει πολλούς διαφορετικούς κήπους. Για παράδειγμα, στο Άμστερνταμ υπάρχουν 13 σχολικοί κήποι, όπου ο καθένας από αυτούς, έχει διαφορετικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Ένας σχολικός κήπους που μπορείς να επισκεφτείς όποτε θέλεις, είναι ο κήπος του Rijksmuseum (από τη μεριά που είναι το μεγάλο σκάκι).

Σε κάποιους κήπους έχει μελισσοκόμους και μαθαίνουν τα παιδιά για τις μέλισσες, σε άλλους κήπους έχει κηπουρό, ενώ σε κάποιους άλλους μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι μαροκινής μέντας, απευθείας από τον κήπο των παιδιών.

Τα παιδιά γίνονται ένα με το περιβάλλον, με τα ζώα, με τα φυτά. Πόσο σημαντικό να μαθαίνουμε να σεβόμαστε από μικρά παιδιά τη φύση ! ?

Η ιστορία των σχολικών κήπων του Άμστερνταμ

Οι κήποι στο Άμστερνταμ, για παράδειγμα, ήδη χρονολογούνται από το 1920. Αρχικά, οι σχολικοί κήποι είχαν σκοπό να μυήσουν τα παιδιά σε υγιεινά τρόφιμα που διαφορετικά δε θα έτρωγαν λόγω της μεγάλης φτώχειας που επικρατούσε λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στο σήμερα

Στόχος των μαθημάτων είναι να διδάξουν στους μαθητές γνώσεις και σεβασμό προς τη φύση και το περιβάλλον. Κάθε χρόνο, σχεδόν 7.000 μαθητές δημοτικού σχολείου μαθαίνουν, παίζουν και δημιουργούν στους σχολικούς κήπους του Άμστερνταμ.

OPEN DAY – Amsterdam

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00 θα είναι όλοι οι σχολικοί κήποι ανοιχτοί για το κοινό. Πηγαίνετε να δείτε, να μυρίσετε και να γευτείτε τις δημιουργίες των παιδιών.

Φωτογραφία : Gemeente Amsterdam

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks