Υπουργικό συμβούλιο Βελγίου: Τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση

De Croo

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα, μία εβδομάδα νωρίτερα από το προκαθορισμένο, ώστε να αναλύσει τις συνεχώς αυξανόμενες τάσεις των κρουσμάτων του κορωνοϊού και να επανεξετάσει τα ισχύοντα μέτρα.

Από τις 15:00 θα συνεδριάσει ψηφιακά το υπουργικό συμβούλιο, για να αναλύσει λεπτομερώς την κατάσταση με βάση τα τελευταία στοιχεία του κορωνοϊού. Το αν θα ακολουθήσει ή όχι μία συνέντευξη Τύπου δεν είναι ακόμη σαφές. Την Πέμπτη, οι ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, τους ζήτησαν να ενεργοποιήσουν το λεγόμενο “plan Β”, το οποίο περιλαμβάνει αρκετούς περιορισμούς, όπως μία προηγούμενη και απλουστευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας, περισσότερη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα σχολεία και το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων λιανικής.

Σχετικά άρθρα

Φλάνδρα: Mάσκες σε περισσότερους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Βέλγιο: Το plan B για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Επιπλέον χαλαρώσεις των μέτρων, οι οποίες είχαν ήδη καθοριστεί στο χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα μπορούσαν να “παγώσουν” προς το παρόν. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, τα λούνα παρκ έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν εκ νέου από την 1η Απριλίου, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα με 10 συμμετέχοντες κατ’ ανώτατο όριο, καθώς επίσης και υπαίθριες εκδηλώσεις με 50 το πολύ συμμετέχοντες.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο ομοσπονδιακός υπουργός δημόσιας υγείας, Frank Vandenbroucke, δήλωσε ότι: “Θα πρέπει να αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους, για να βεβαιωθούμε ότι τα προγραμματισμένα μέτρα χαλάρωσης μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη.” Επιπλέον, τόνισε ότι εξακολουθεί να αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η επιστροφή όλων των παιδιών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από την 1η Μαΐου.

Εικόνα: twnews.be

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks