Γερμανία: Συνεδριάζει η κυβέρνηση- Όλα όσα τίθενται επί τάπητος

μέρκελ-τεστ-κορονοιος-επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να επεκτείνει τα μέτρα απαγόρευσης σήμερα, Δευτέρα και ενδεχομένως να γίνει πιο αυστηρή με ορισμένα περιοριστικά μέτρα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων covid-19.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι 16 ομοσπονδιακοί Πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα λάβουν τις αποφάσεις για την επιβολή ή άρση των μέτρων. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιούν σήμερα τηλεδιάσκεψη, σχεδόν τρεις εβδομάδες αφότου συμφώνησαν σε ένα σχέδιο με πολλά στάδια, το οποίο θα οδηγούσε στη χαλάρωση των μέτρων.

Έκτοτε, τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σταθερή, ανοδική πορεία καθώς η πιο μολυσματική μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία φαίνεται να κυριαρχεί. Τα περισσότερα μέτρα απαγόρευσης επρόκειτο να ισχύσουν μέχρι τις 28 Μαρτίου, όμως η Καγκελαρία αποφάσισε να προτείνει παράταση, έως τις 18 Απριλίου.

Αντί για νέα βήματα προς μια μερική κανονικότητα, τα κρούσματα πιέζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πατήσει το “φρένο έκτακτης ανάγκης”, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να αναιρεθούν οι χαλαρώσεις που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, όπως το μερικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

“Δυστυχώς, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτό το φρένο έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε η Μέρκελ την Παρασκευή. Το εβδομαδιαίο ποσοστό μόλυνσης ανά 100.000 άτομα ανήλθε σε 107, σε εθνικό επίπεδο τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση θα κληθεί επίσης να απαντήσει στο ερώτημα “τι γίνεται με τις διακοπές του Πάσχα”. Υπενθυμίζεται ότι εστιατόρια, μπαρ και πολλές εγκαταστάσεις αναψυχής στη Γερμανία έκλεισαν από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα τα ξενοδοχεία έκλεισαν για τουρίστες.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks