Τα σύνορα της Γερμανίας

συνορα-γερμανία

H Γερμανία είναι μια τεράστια χώρα με πληθυσμό περίπου τα 83 εκατομμύρια και έκταση τα 357,588 km². Συνορεύει με 8 χώρες της Ε.Ε. και με μια εκτός αυτής. Οι χώρες που συνορεύει είναι η Δανία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία.

Τα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας

Η Αυστρία βρίσκεται στα νότια της Γερμανίας και συγκαταλέγεται στις συνορεύουσες χώρες της χώρας. Με αυτή τη χώρα η Γερμανία μοιράζεται τα μεγαλύτερα χερσαία της σύνορα 784 χιλιομέτρων.

Τα σύνορα αυτά για 1η φορά ορίστηκαν μεταξύ της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Βαυαρίας. Ωστόσο, οι δύο μοναρχίες συγχωνεύτηκαν το 1938 και διέλυσαν τα σύνορα. Το κράτος της Αυστρίας επανιδρύθηκε μετά την υπογραφή της Αυστριακής Συνθήκης για το Κράτος το 1955. Τόσο η Γερμανία όσο και η Αυστρία αναγνώρισαν επίσημα τα σημερινά σύνορα σε μια συνθήκη του 1972.

Σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας

Η Ελβετία βρίσκεται νότια της Γερμανίας και είναι η μόνη χώρα που δεν συνορεύει με την ΕΕ. Τα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας εκτείνονται σε συνολικό μήκος 216 μιλίων. 

Οι δύο χώρες έχουν αφαιρέσει τους συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα σύνορα, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Σένγκεν, αλλά η Γερμανία επανέφερε για λίγο τους ελέγχους στην πλευρά των συνόρων της το 2016 κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Η Δανία την ίδια εποχή είχε κάνει το ίδιο με το κλείσιμο των συνόρων της από τη Γερμανία και με ελέγχους που αφορούσαν το έντονο μεταναστευτικό κύμα που εξαπλώνονταν σε όλη την Ευρώπη.

Τα σύνορα Ελβετίας- Γερμανίας αυτά σε όλο τους το μήκος καλύπτουν μια απόσταση μεγάλη με απίστευτα όμορφα τοπία.

Θαλάσσια σύνορα

Η Γερμανία έχει επίσης θαλάσσια σύνορα με τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ τα θαλάσσια σύνορα Σουηδίας-Γερμανίας βρίσκονται στη Βαλτική Θάλασσα.

Aerial view of Lindau, town on lake Bodensee

Ένα άλλο ωραίο fact για τα σύνορα της Γερμανίας είναι ότι μια λίμνη την χωρίζει με άλλες 2 χώρες, την Αυστρία και την Ελβετία. Φυσικά, μιλάμε για την πανέμορφη λίμνη Κονστάνς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks