Τι ισχύει τώρα για τα ταξίδια μας από Ολλανδία-Βέλγιο και το αντίστροφο; (Χριστούγεννα 2020)

βέλγιο-ολλανδία-ταξίδια-χριστούγεννα

Όλες οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κλειδώνουν τις πόρτες και παροτρύνουν τον κόσμο να μην κάνουν διακοπές τα φετινά Χριστούγεννα. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες αλλάζουν συνεχώς και θα πρέπει να είστε ενήμεροι πριν από κάθε ταξίδι σε άλλη χώρα.

Κατά την άφιξη μας στο Βέλγιο

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο θεωρεί όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα στις Κάτω Χώρες ως «ερυθρές ζώνες». Ισχύουν όροι για την είσοδο στο Βέλγιο.

Μέτρα της βελγικής κυβέρνησης για ταξιδιώτες από κόκκινη ζώνη

  • Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στο Βέλγιο για ένα απαραίτητο ταξίδι με παραμονή άνω των 48 ωρών και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Βέλγιο μετά από παραμονή στο εξωτερικό άνω των 48 ωρών πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών που περιέχει μια φόρμα (PLF).
  • Αυτή η φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη στο Βέλγιο. Σε περίπτωση υψηλού κινδύνου μόλυνσης από κορονοιό, θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα κορώνας που πρέπει να ληφθούν μέσω SMS. Οι βελγικές αρχές μπορούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να ζητήσουν τη συμπλήρωση αυτής της φόρμας εντοπισμού επιβατών.
  • Σε περίπτωση υψηλού κινδύνου μόλυνσης από κορονοιό, πρέπει να μπείτε σε καραντίνα μετά την άφιξη σας στο Βέλγιο. Θα λάβετε έναν κωδικό ενεργοποίησης για ένα υποχρεωτικό τεστ κορονοιού την 7η ημέρα της αυτο-καραντίνας σας. Αν είστε αρνητικοί στο τεστ, όλα καλά.
  • Αν βγείτε θετικοί στο τεστ, πρέπει να είστε σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες και δεν πρέπει να την τερματίσετε έως 3 ημέρες από την εξαφάνιση του πυρετού και των συμπτωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα test και καραντίνας κατά την άφιξη ή την επιστροφή στο Βέλγιο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της βελγικής κυβέρνησης.

Αν είσαι κάτοικος Βελγίου και πηγαίνεις ταξίδι στην Ολλανδία

Όλοι οι ταξιδιώτες από το Βέλγιο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την είσοδό τους στην Ολλανδία.

Αν είσαι κάτοικος Ολλανδίας και πηγαίνεις ταξίδι στο Βέλγιο

Μετά από μια διαμονή στο Βέλγιο, θα πρέπει να μπείτε καραντίνα στο σπίτι για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία. Μένοντας στο σπίτι σας συμβάλλετε στην πρόληψη νέων μολύνσεων κορώνας στις Κάτω Χώρες. Διαβάστε σχετικά με τους κανόνες για την καραντίνα στο σπίτι .

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, αλλά εμείς δε σταματάμε να χαμογελάμε, να δημιουργούμε και να σκεφτόμαστε θετικά. Όταν τελειώσει αυτή η μαλακία θα γυρίσουμε τον κόσμο όλο…

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks