Tα τελευταία νέα από Βέλγιο

amversa-velgio

ΜΜΜ – Απεργία

Για δεύτερη μέρα απεργία από τους εργαζόμενους στις δημόσιες μεταφορές των Βρυξελλών. Σχεδόν το 80% των οδηγών λεωφορείων και το 60% των οδηγών τραμ αρνούνται να εργαστούν, ισχυριζόμενοι την έλλειψη προστατευτικών μέτρων.

Υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι και πάσης φύσεως τεχνίτες στο Βέλγιο

Θάλασσα

Οι δήμαρχοι των πόλεων του Βελγίου με θάλασσα συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για να ανοίξει σταδιακά η πρόσβαση στην παραλία – αν και δεν έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες. “Θα ακολουθήσουμε τις συστάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους να επιστρέψουν στην ακτή, αλλά σε φάσεις, και όχι ταυτόχρονα”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρας Carl Decaluwé. “προτεραιότητα έχουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών στην περιοχή. Στη συνέχεια, θα ανοίξουμε πρόσβαση σε ξενοδοχεία, bed and breakfast, κάμπινγκ και διαμερίσματα διακοπών. Και τέλος, θα καλωσορίσουμε τους ημερήσιους ταξιδιώτες. Θα είναι ευπρόσδεκτοι όταν ανοίξουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες.

Απολύσεις και αεροπορικές εταιρείες

Η Brussels Airlines ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας – το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της – και απόσυρση 16 αεροσκαφών, μείωση κατά 30% του στόλου της. Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι τα μέτρα είναι «απαραίτητα για την εγγύηση της επιβίωσης της εταιρείας» ενόψει της «εξαιρετικά αρνητικής» επίδρασης του κορονοϊού στα οικονομικά της συμφέροντα. Ανέφεραν από την εταιρεία ότι οι απολύσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Η Ryanair σκοπεύει να συνεχίσει περίπου το 40% των πτήσεων της από τον Ιούλιο. Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα ελέγχουν τη θερμοκρασία τους στον τερματικό σταθμό και πρέπει να φορούν μάσκες.

Πρόστιμα και παραβάσεις

Η αστυνομία έχει εκδώσει 72.000 πρόστιμα σε άτομα που παραβιάζουν τους περιορισμούς του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντε Κρεμ. Είπε ότι ορισμένες από τις πιο σοβαρές υποθέσεις “σίγουρα” θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Επιδόματα

Το δημοτικό συμβούλιο των Βρυξελλών θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρατείνει τα προσωρινά μέτρα ανεργίας και τις παροχές για τους αυτοαπασχολούμενους μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για να περιορίσει τον αριθμό των μακροπρόθεσμων απολύσεων και των πτωχεύσεων στις επιχειρήσεις.

Parties

Η αστυνομία σταμάτησε ένα ακόμα «lockdown party» το Σάββατο το βράδυ. Δεκαεπτά άτομα είχαν συγκεντρωθεί σε ένα διαμέρισμα στη Rue du Vautour. Ένας από αυτούς προσπάθησε να κρυφτεί στο ψυγείο!!! :p Ο ενοικιαστής του διαμερίσματος, ο οποίος ήταν το μοναδικό άτομο που διέμενε σε αυτή τη διεύθυνση, ισχυρίστηκε ότι όλο αυτό ήταν μια οικογενειακή γιορτή.

Σχόλιο από SuperGreeks: 💜💙💚💛🧡❤️🖤

Πηγή: Bulletin.Be

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks