Guest Blog: Ας δούμε τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας διδάσκει ο κορονοϊός

thetika-koronoiou-covid19

Ένα ακόμα όμορφο μήνυμα ανοίξαμε σήμερα στο inbox του SuperGreeks όπου ένας αναγνώστης με ψύχραιμο και όμορφο λόγο, αφιέρωσε χρόνο για να εκφράσει μερικές σκέψεις , να τις μοιραστεί μαζί μας, να τις μοιραστεί μαζί σας.

Για πάμε να διαβάσουμε ποια είναι τα σημαντικά μαθήματα που μας διδάσκει ο κορονοϊός:

Ο κορονοϊός είναι ένα γεγονός υπαρκτό πλέον με σάρκα και οστά και στη δική μας χώρα. Όλο και περισσότερα κρούσματα, μεγαλύτερη τρομοκρατία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσήλωση των ανθρώπων σε αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Είναι, αναμφίβολα, ένας ιός που έχει σπείρει τον πανικό, κυρίως επειδή είναι καινούργιος και δεν γνωρίζουμε πολλά ούτε για τη συνέχεια του αλλά και ούτε για την εξουδετέρωσή του.

Μπορούμε όμως, να δούμε και τι θετικό μπορεί να μας διδάξει αυτός ο ιός; Υπάρχει για όλα τελικά και μία θετική προέκταση;

Ας δούμε τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας διδάσκει ο κορονοϊός

  • Μην ανοίγεις την τηλεόραση, η οποία εσκεμμένα επιθυμεί να τρομοκρατεί και όχι να ενημερώνει με σωστή ενημέρωση τον κόσμο. Δίνε βάση μόνο στη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Προτίμησε αντί για ειδήσεις να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ενημερωθείς από μία έγκυρη σελίδα.
  • Εκμεταλλεύσου τον περισσότερο χρόνο που έχεις πλέον από το κλείσιμο σχολείων ή δραστηριοτήτων, ώστε να καλλιεργήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να κάνεις κάτι που αγαπάς.
  • Απομακρύνσου από αρνητικούς ανθρώπους, η θετική σκέψη είναι απαραίτητη για την ποιότητα της ζωής αλλά και την ορθή αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
  • Απέφευγε τις άσκοπες κοινωνικές σχέσεις, αλλά μην αποξενώνεσαι πλήρως.
  • Είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτείς τα καλά που έχεις: την υγεία, τους φίλους, την οικογένεια. Όλα αυτά για τα οποία πρέπει να είσαι καλά.
  • Φρόντισε την υγεία σου. Λυπηρό μεν το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι έδωσαν ουσιαστική έμφαση στους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής τώρα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
  • Να τρέφεσαι σωστά, να πλένεις τακτικά τα χέρια σου, να παίρνεις απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
  • Πήγαινε μία βόλτα, ανέπνευσε καθαρό αέρα.
  • Απέφευγε τις σκέψεις που φέρνουν την καταστροφή. Θυμήσου πως και στη Θεογονία του Ησιόδου ο Έρως υπήρξε μετά από το Χάος.
  • Μην πανικοβάλλεσαι! Όλα θα πάνε καλά!

Φροντίζοντας τον εαυτό μας και ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως και αυτό είναι μία μπόρα και θα περάσει.

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Μένουμε σπίτι, Είμαστε Online , Μαθαίνουμε Γαλλικά, Ολλανδικά ή κάποια άλλη γλώσσα. #BeSuperGreek

Κάνουμε την εγγραφή μας στο Newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνουμε προσφορές, διαγωνισμούς, νέα & tips στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks