Ολλανδία: Η βασική ασφάλιση υγείας θα κοστίζει περίπου 140 ευρώ το μήνα τον επόμενο χρόνο

ασφάλεια-υγείας-ολλανδία

Τα πάντα αυξάνονται στην Ολλανδία, έτσι και το ποσό που πρέπει να πληρώνουμε από τη νέα χρονιά για την ασφάλεια υγείας μας.

Στο SuperGreeks σου έχουμε ετοιμάσει άρθρα για να μάθεις ότι πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια υγείας, αλλά και πως να επιλέξεις την πιο value ασφάλεια υγείας.

Οι τέσσερις μεγάλες ολλανδικές εταιρείες ασφάλισης υγείας αυξάνουν τα ασφάλιστρά τους μεταξύ 3,75 και 9,30 ευρώ, ανεβάζοντας τη μέση μηνιαία πληρωμή για βασική κάλυψη από 138 έως 142 ευρώ το μήνα.

Η VGZ, η Menzis, η Zilveren Kruis και η CZ ανακοίνωσαν τις νέες τους χρεώσεις για τη νέα χρονιά.

Οι ασφαλιστές λένε ότι η αύξηση των ασφαλίστρων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι υψηλότεροι μισθοί και το κόστος, καθώς και ο αντίκτυπος της γήρανσης του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση είπε στην παρουσίαση του προϋπολογισμού της για το 2023 τον Σεπτέμβριο ότι τα τέλη θα αυξάνονταν κατά περίπου 10 ευρώ το μήνα. «Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια απότομη αύξηση σε μια εποχή που όλα γίνονται πιο ακριβά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της VGZ, Frank Elion. «Αλλά είναι αναπόφευκτο». Οι αντισυμβαλλόμενοι έχουν περιθώριο έως τα τέλη Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν εάν θέλουν να αλλάξουν ασφάλεια υγείας.

Τα επιδόματα υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία εξαρτώνται από το εισόδημα, θα αυξηθούν κατά περίπου 35 ευρώ το μήνα στα 154 ευρώ. Φέτος το υψηλότερο ποσό καταβάλλεται σε άγαμους με εισόδημα έως 22.000 ευρώ το μήνα και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το όριο για το 2023.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ελεύθερες να καθορίζουν τις δικές τους τιμές και να καθορίζουν το κόστος και τη σύνθεση των συμβάσεων συμπληρωμάτων, καλύπτοντας είδη όπως οδοντιατρικές υπηρεσίες και επιπλέον φυσιοθεραπείες.

Η εταιρεία ασφάλισης υγείας DSW δήλωσε νωρίτερα ότι αυξάνει το βασικό της ασφάλιστρο κατά 9,75 ευρώ το επόμενο έτος, ανεβάζοντας τις μηνιαίες πληρωμές στα 137,50 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks