Τόνγκερεν: Ένα ταξίδι στην ιστορία… Ένα ταξίδι στην πιο παλιά πόλη του Βελγίου

τόνγκερεν

Σήμερα με το SuperGreeks θα σας ταξιδέψουμε στην πιο παλιά πόλη του Βελγίου. Μια πόλη σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας που θα σε μαγέψει και θα σε παρασύρει σε μονοπάτια του παρελθόντος.

📌 Μια μικρή πόλη με πλούσια ιστορία ! Με μόλις 30χιλιάδες κατοίκους στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Λίμπουρχ στο Βέλγιο θα κάνεις ένα ταξίδι στην ιστορία. Κοντά στα σύνορα με Ολλανδία και σε απόσταση αναπνοής από τις πόλεις του Μάαστριχτ & Λιέγης!

Πηγαίνοντας στην πόλη του Τόνγκερεν είναι σαν να γυρνάς το χρόνο προς τα πίσω !

Η καλύτερη μέρα για να πας στο Τόνγκερεν;

– Κυριακή!

🪞 Την Κυριακή θα βρεις το μεγαλύτερο μάρκετ στο Benelux με αντίκες και άλλα vintage αντικείμενα 🏺

flea-markets-βέλγιο
Belgium, Tongeren

📜 Ανακαλύψτε την ιστορία του ανθρώπου από τους προϊστορικούς χρόνους έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου. Στο Γαλλο-Ρωμαικό μουσείο, θα βρεις περισσότερα από 2000 αυθεντικά αντικείμενα και μαθαίνεις για το παρελθόν μέσα από ταινίες, ρεαλιστικές φιγούρες και άλλα διαδραστικά μοντέλα.

👩‍👩‍👧‍👧👨‍👨‍👦👨‍👩‍👧‍👦 Το μουσείο αυτό είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά – Μόλις τελειώσουν τα σχολεία το καλοκαίρι το μουσείο διοργανώνει μια σειρά από events για τα παιδιά!

📜 Αν επισκεφτείς το Τόνγκερεν, τότε μια καλή επιλογή είναι να επισκεφτείς τον μουσειακό χώρο του Teseum – Εκεί θα βρεις μερικούς θρησκευτικούς θησαυρούς 3 μέτρα κάτω από τη γη – Ένα μονοπάτι πολυμέσων σας μεταφέρει σε αυτήν την ιστορία 2.000 ετών. *** Μπορείτε να δείτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς που ήταν κρυμμένοι για χρόνια σε ένα σκοτεινό θησαυροφυλάκιο. Αληθινοί θησαυροί 💥

📜 Από το 15 π.Χ. Το Tongeren αναπτύχθηκε ως γαλλορωμαϊκός οικισμός πολιτών. Στους επόμενους αιώνες, η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία των Κάτω Χωρών.

🍪 Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα υπέροχα τοπικά μπισκότα της περιοχής, τα caëderkükse ! Καρύδα, γλυκάνισος, μπισκοτάκι …

🚶🚶‍♀️🚶‍♂️🚴‍♀️🚴 Η περιοχή τριγύρω έχει υπέροχες διαδρομές

Παραδίπλα, στο Riemst μπορείς να επισκεφτείς ένα κάστρο με πολλά κρασιά 🍷 Το μοναδικό κάστρο κρασιού στο Βέλγιο που περιβάλλεται από περίπου 20 εκτάρια αμπελώνων. Οι γνώστες και λάτρεις του κρασιού από την παρέα των SuperGreeks μας είπαν ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική. Γευστικά κρασιά.

Τι λέτε αξίζει για μια μονήμερη εκδρομή ή ακόμα και για εναλλακτικές διακοπές σε αυτή την ευρύτερη περιοχή του Λίμπουρχ στο Βέλγιο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks