Γερμανία: Στην κορυφή της ζήτησης τα ελληνικά νησιά

Ελλάδα

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για διακοπές από τους Γερμανούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) της ΓερμανίαςΝόρμπερτ Φίμπιγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος θα είναι εφικτό οι τουρίστες να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Σχετικά άρθρα:

Γερμανία: Διαδηλώσεις για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Κρήτη ως πόλος έλξης για τους Γερμανούς και η υποδοχή των προσφύγων από τη Λέσβο

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ δήλωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου -η οποία πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά- οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σιγά-σιγά αυξάνονται και αυτή τη στιγμή φθάνουν στο 26% των κρατήσεων του 2020.

Ιδιαίτερη ζήτηση διαπιστώνεται για την Ελλάδα και την Τουρκία, πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι θα πρόκειται για επιτυχία αν το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση των Γερμανών επιστρέψει στο 50% της προ πανδημίας εποχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο οργανωμένος τουρισμός κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά κάμψη της τάξης του 65%, «γυρίζοντας την αγορά 30 χρόνια πίσω».

Με τα εμβόλια και τις περισσότερες δυνατότητες για τεστ όμως αυξάνεται και η πεποίθηση ότι σύντομα θα μπορούμε και πάλι να ταξιδεύουμε, δήλωσε ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ και προέβλεψε ότι φέτος θα υπάρξει η διάθεση να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, καθώς πέρυσι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δεν έκαναν καθόλου διακοπές.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον τουρισμό, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις άλλες χώρες. Ο τουρισμός και άλλοι τομείς, όπως η εστίαση ή ο πολιτισμός βιώνουν μία πρωτόγνωρη και πρωτοφανή πραγματικότητα, η οποία ελπίζουμε να έχει ευτυχή κατάληξη μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: CNN Greece

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks