Κορονοιός και τουρισμός στις Κάτω Χώρες

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει λάβει ορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοιού. Εκτός από τα γενικά μέτρα υγείας, υπάρχουν επίσης περιορισμοί στη δημόσια ζωή. Αυτά είναι τα εξής:

  • Μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Πηγαίνετε έξω μόνο εάν είναι απαραίτητο.
  • Οι δημόσιοι χώροι, όπως μουσεία, αίθουσες συναυλιών και θέατρα είναι κλειστά. Τα θέατρα, μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι ανοίγουν ξανά τις πύλες τους από Ιούνιο. Όχι, οι αίθουσες συναυλιών και oπουδήποτε μπορεί να μαζευτεί πολύς κόσμος θα απαγορεύεται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και αναλόγως με τις εξελίξεις στην πανδημία θα αποφασιστεί πότε θα επιστρέψουμε στις μαζικές εκδηλώσεις.
  • Οι επικεφαλείς των ολλανδικών περιοχών ασφαλείας εξουσιοδοτούνται να κλείνουν τοποθεσίες (όπως πάρκα διακοπών, κάμπινγκ, παραλίες, καταστήματα και πάρκα) και να θεσπίζουν τοπική νομοθεσία έκτακτης ανάγκης. Οι κοινόχρηστες τουαλέτες, οι εγκαταστάσεις που πλενόμαστε και οι εγκαταστάσεις ντους σε κάμπινγκ και πάρκα διακοπών είναι κλειστά για την ώρα.
  • Σε άτομα που απέχουν λιγότερο από 1,5 μέτρο σε ομάδες άνω των 2 ατόμων μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα.
  • Όλα τα μπαρ, καφέ και εστιατόρια έχουν κλείσει. Ενδέχεται να ανοίξουν, ξανά. Τα μαγαζιά με αυλή θα ανοίξουν και πάλι από 1 Ιουνίου. Τα καφέ και μπαρ ανοίγουν από 1 Ιουνίου με την προϋπόθεση να φιλοξενούν 30 άτομα max. και από 1 Ιουλίου μέχρι 100 άτομα max. Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και θα εξαρτηθεί η εφαρμογή τους από την εξέλιξη της πανδημίας.

Διαβάστε εδώ για νέα μέτρα που ισχύουν στην Ολλανδία και έχουν ανακοινωθεί για μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τουρισμό στις Κάτω Χώρες

Μπορούν οι άνθρωποι από άλλες χώρες να επισκεφθούν τις Κάτω Χώρες σε διακοπές;
Η ολλανδική κυβέρνηση αποθαρρύνει κάθε είδους ταξίδι και καλεί άπαντες να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ημερήσιες εκδρομές; Επιτρέπεται ακόμα να ταξιδέψω στην Ολλανδία από τη Γερμανία για μια μέρα έξω;

Η ολλανδική κυβέρνηση αποθαρρύνει κάθε είδους ταξίδι και καλεί όλους να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μπορώ ακόμα να επισκεφτώ εθνικά πάρκα και παραλίες στην Ολλανδία;
Η ολλανδική κυβέρνηση αποθαρρύνει κάθε είδους ταξίδι και καλεί όλους να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Είναι κλειστά τα κάμπινγκ, τα ξενοδοχεία και τα πάρκα διακοπών στην Ολλανδία;

Τα πάρκα διακοπών και άλλοι χώροι αναψυχής στην Ολλανδία πρέπει να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα μείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει, οι τοπικές αρχές ενδέχεται να κλείσουν αυτές τις επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε στις 31 Μαρτίου 2020 ότι οι κοινόχρηστες τουαλέτες, οι εγκαταστάσεις που πλενόμαστε και τα ντους σε πάρκα διακοπών και χώρους αναψυχής πρέπει να είναι κλειστά.

Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος που έχω κάνει κράτηση λέει ότι δεν μπορώ να ακυρώσω την κράτηση μου δωρεάν. Έχω δικαίωμα επιστροφής χρημάτων εάν ακολουθήσω τη συμβουλή της κυβέρνησης για να μη ταξιδέψω; Έχει εισαγάγει η ολλανδική κυβέρνηση ένα δωρεάν πρόγραμμα ακύρωσης;

Η ολλανδική κυβέρνηση αποθαρρύνει κάθε είδους ταξίδι και καλεί όλους να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει πρόγραμμα ακύρωσης κρατήσεων. Ενδέχεται να μπορείτε να κανονίσετε μια επιστροφή χρημάτων μέσω της ασφάλειας που είχατε ενδεχομένως για το ταξίδι ή μέσω του ταξιδιωτικού σας πράκτορα.

Εάν το κατάλυμα διακοπών σας προσφέρει κουπόνι, η κυβέρνηση σας ενθαρρύνει να το αποδεχτείτε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks