Μεγάλη απεργία στο Βέλγιο: Ποια τρένα κινούνται και πώς

τρένα-βέλγιο

24ωρη απεργία έχει κηρυχτεί στο Βέλγιο και τα τρία τέταρτα των τρένων στο Βέλγιο δε θα κυκλοφορούν. Διαβάστε παρακάτω ποια τρένα θα λειτουργούν στο Βέλγιο και πώς.

Τα αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποιήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αυτοί προχωρούν σε απεργία. Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων ήταν : Η πρόσληψη νέου προσωπικού και αποσυμφόρηση του υπάρχοντος, καλύτερες συνθήκες εργασίες. Τα συνδικάτα με αυτή την απεργία πιέζουν την κυβέρνηση να συμπεριλάβει αιτήματα τους στον προϋπολογισμό του 2023-2024.

Μόλις ένα στα τέσσερα τρένα θα κυκλοφορούν

Στα γεωγραφικά διαμερίσματα Ναμούρ και Λουξεμβούργου δε θα κυκλοφορούν καθόλου τρένα.

Για τα τρένα IC, τα οποία εκτελούνται απευθείας μεταξύ μεγαλύτερων πόλεων, θα κυκλοφορούν δύο από τα πέντε που θα κυκλοφορούσαν κανονικά. Αυτά που θα τρέχουν όλη μέρα: Knokke-Brussels Airport, Kortrijk-Lille, De Panne-Ghent, Essen-Charleroi South, Antwerp Central-Hamont, Blankenberge-Genk, Kortrijk-Welkenraedt, Liège Guillemins-Luxembourg, Antwerp Noorderdokken-Charleroi-South and Brussels-Amsterdam.

Προαστιακά τρένα

Ένα στα τέσσερα προαστιακά τρένα εντός και γύρω από μεγάλες πόλεις (S) και αργά τρένα (L) που εξυπηρετούν κάθε μικρό σταθμό μεταξύ μεγάλων πόλεων θα κυκλοφορούν επίσης.

Τα S-trains S19 Brussels Airport-Charleroi South, S20 Leuven-Ottignies (αλλά μόνο προς Sint-Joris-Weert), S32 Puurs-Essen, S41 LiègeSaint Lambert-Jambes (αλλά μόνο μεταξύ Fleurus και Tamines) και S64 Charleroi South-C θα λειτουργούν επίσης σχεδόν όλη την ημέρα.

Για τα τρένα L, τα Mons-La Louvière Sud, Quévy-Doornik/Mouscron, Namur-Liège Guillemins (αλλά μόνο μεταξύ Huy και Liège-Guillemins), Liesse-Mårloye (αλλά μόνο μεταξύ Λιέγης και Bomal.

Η απεργία θα λήξει σήμερα στις 22:00.

Έναν πιο αναλυτικό πίνακα δρομολογίων για τα τρένα που κυκλοφορούν σήμερα μπορείτε να βρείτε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο SNCB.

Πηγή

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks