Αντί για εισιτήριο… βιβλίο! Και ταξιδεύεις δωρεάν με το τραίνο… #Boekenweek

Αντί για εισιτήριο, βιβλίο!

Η Εβδομάδα Βιβλίου 2019 πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 23 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Περισσότεροι από 250.000 ταξιδιώτες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την προσφορά. Αυτό έχει επίσης κάνει την NS να αποφασίσει να χρησιμοποιεί επιπλέον τρένα αυτήν την ημέρα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ελεύθερη ημέρα ταξιδιού πέφτει την τελευταία ημέρα της εβδομάδας του βιβλίου. Για φέτος ήταν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Το Boekenweek, ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ που γιορτάζει την ολλανδική λογοτεχνία!

Στο πλαίσια του φεστιβάλ, αν ξοδέψεις € 12,50 σε βιβλία στην ολλανδική γλώσσα, θα λάβεις δωρεάν ένα  βιβλίο με barcode στο πίσω μέρος όπου σου επιτρέπει να ταξιδεύεις δωρεάν την τελευταία μέρα της Εβδομάδας βιβλίου. Αυτό το βιβλίο είναι μία ειδική νουβέλα που γράφει κάθε φορά ένας διακεκριμένος Ολλανδός συγγραφέας για την εβδομάδα βιβλίου.

Την Κυριακή της εβδομάδας βιβλίου, δείχνοντας το βιβλίο που προαναφέρθηκε αντί για εισιτήριο, ταξιδεύετε κανονικά σε όλα τα τρένα της χώρας με τον NS δωρεάν.

Ο NS υποστηρίζει ότι το βιβλίο «είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους να περνάει η ώρα στο τρένο».

Το φετινό θέμα για την εβδομάδα βιβλίου ήταν: Γυναίκα & Μητέρα

Περισσότερες σχετικές δραστηριότητες

Η NS συνεργάζεται με το Ίδρυμα CPNB (Συλλογική Προπαγάνδα του Ολλανδικού Βιβλίου) από το 2001 και χορηγεί τις ακόλουθες μεγάλες εκστρατείες προώθησης ανάγνωσης.

  •  Εβδομάδα Βιβλίου (Μάρτιος)
  • Η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου (Οκτώβριος)
  • Το βραβείο κοινού ακροατηρίου (Οκτώβριος και Νοέμβριος)

Γύρω από αυτές τις εκστρατείες θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ταξιδιώτες μας και να προσθέσουμε ένα θετικό συναίσθημα στην ταξιδιωτική εμπειρία με το τρένο. Γιατί σας αρέσει να διαβάζετε στο τρένο! – Λέει σε σχετικό κείμενο του ο NS!

SuperGreeks

Δυστυχώς εμείς βλέπουμε ότι και στην Ολλανδία οι περισσότεροι αντί για βιβλίο προτιμάνε τη περιήγηση τους στο διαδίκτυο και την εικονική πραγματικότητα.

Σίγουρα τέτοιες κινήσεις είναι άξιες αναφοράς και πρέπει να τις επικροτούμε αν και κατά την άποψη μας δε θα έπρεπε αυτές οι δράσεις να περιορίζονται σε μία μόνο ημέρα ή εβδομάδα του χρόνου.

Πάντως είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να προωθήσεις καμπάνιες για το βιβλίο που τόσο πολύ λείπουν πλέον από τις ζωές των ανθρώπων.

Την εβδομάδα βιβλίου την ανακαλύψαμε μετά το πέρας της. Του χρόνου θα το ακολουθήσουμε περισσότερο το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε σχετικά για όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας βιβλίου. Σίγουρα πάντως και εμείς του χρόνου θα προμηθευτούμε βιβλία για 12.50 ευρώ και θα κάνουμε ένα τουρ καλώς εχόντων των πραγμάτων σε όλη την Ολλανδία με το τραίνο 😉

Για να δείτε το σχετικό page στο Facebook

Για να δείτε πληροφορίες για την επερχόμενη εβδομάδα παιδικού βιβλίου δείτε εδώ ( Ολλανδικά )


Πληροφορίες αντλήσαμε από τον NS

Πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες αντλήσαμε από το Boekenweek

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks