Τριέρ: Η πιο παλιά πόλη της Γερμανίας

τριερ-γερμανία

Update: [6/12/2023]

Σήμερα ταξιδεύουμε σε μια όμορφη πόλη και πιο παλιά πόλη της Γερμανίας- Μια πόλη ιστορική που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς. Πάμε στο Τριέρ;

Τριέρ

Ιδρύθηκε από τους Κέλτες στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και αργότερα έγινε ρωμαϊκή πόλη με το όνομα Augusta Treverorum τον 1ο αιώνα π.Χ. Η μακρά ιστορία της Τρίερ χαρακτηρίζεται από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της και είναι γνωστή για την καλοδιατηρημένη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική της, συμπεριλαμβανομένης της Porta Nigra, μιας αρχαίας πύλης της πόλης.

τριερ-γερμανία
Porta Nigra – Trier, Germany

Η ιστορική σημασία της Τρίερ ως μίας από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας την καθιστά δημοφιλή προορισμό για τουρίστες που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη ρωμαϊκή ιστορία και αρχιτεκτονική.

Tα Χριστούγεννα στη Γερμανία είναι μαγικά και η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Τριέρ από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ιστορία

Ιδρύθηκε το 16 π.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου.

Η Τρίερ είναι η παλαιότερη πόλη της Γερμανίας και μια σημαντική τοποθεσία για αρχαίους θησαυρούς και μνημεία τέχνης, όπως η Porta Nigra, η καλύτερα διατηρημένη πύλη της πόλης από τα αρχαία χρόνια.

Αυτό το μέρος είναι μια βόλτα στην ιστορία.

Ρωμαίοι αυτοκράτορες και μετέπειτα επίσκοποι, εκλέκτορες και απλοί άνθρωποι έχουν κάνει την Τρίερ αυτό που αντικρίζουμε σήμερα. Ένα πλήθος αρχιτεκτονικών μνημείων παγκόσμιας κλάσης –πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO– και θησαυροί τέχνης έχουν διατηρηθεί και διηγούνται ιστορίες περασμένων εποχών. 

Η Porta Nigra, το Αμφιθέατρο και τα περίφημα Αυτοκρατορικά Λουτρά, όπου οι Ρωμαίοι πήγαιναν να χαλαρώσουν. Τα πάντα σε αυτή την πόλη μαρτυρούν την κλασική κληρονομιά του Τρίερ. Μεσαιωνικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου –η παλαιότερη εκκλησία στη Γερμανία– και η πρώιμη γοτθική εκκλησία της Παναγίας. Όλα μαζί συνθέτουν ένα μέρος που πρέπει όλοι να επισκεφτούν.

Όσοι λατρεύουν την ιστορία θα λατρέψουν αυτή την πόλη

Αξιοθέατα, φαγητό και πιοτό

Για την μπίρα δε το συζητάμε – φυσικά στην τριγύρω περιοχή θα βρεις ζυθοποιίες και θα έχεις μια μεγάλη γκάμα για να δοκιμάσεις και απολαύσεις.

Γερμανία = Μπίρα, Μπίρα = Γερμανία… Τα έχουμε ξανά πει αυτά.

Σε αυτή την πόλη όμως θα δοκιμάσεις και εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού. Το Trier δεν υστερεί σε τίποτα όσον αφορά το φαγητό. Τα εξαιρετικά κρασιά από τις αμπελουργικές περιοχές Moselle, Saar και Ruwer θα σου χαρίσουν υπέροχες γεύσεις και αρώματα κρασιών, ενώ τα καταστήματα, τα καφέ και τα μπιστρό σε όλη την πόλη ελκύουν τους επισκέπτες. 

Αν πας τον Ιούνιο, μην παραλείψεις να ενημερωθείς για τις γιορτές της παλιάς πόλης και το φεστιβάλ. Τον χειμώνα οι SuperGreeks πίνουν ζεστό κρασί.

Σίγουρα θα πάς στην πλατεία Hautmarkt και την οποία συνήθως θα την βρεις γεμάτη από κόσμο, αλλά και από άλλα καλούδια, όπως φρούτα, λαχανικά και λουλούδια – το μάρκετ είναι ανοιχτό τις έξι από τις εφτά ημέρες.

Πού είναι;

Σε απόσταση αναπνοής με τα σύνορα του Λουξεμβούργου και σε κοντινή απόσταση από Γαλλία και Βέλγιο. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε χαμηλούς λόφους καλυμμένους με αμπέλια.

Είναι τόσο όμορφη και αυτή η πόλη της Γερμανίας – τόσο όμορφη η τριγύρω περιοχή. Άπειρα μονοπάτια για πεζοπορία- άπειρες διαδρομές για το ποδήλατο.

Προτείνουμε αυτή την πόλη για διακοπές ή και για μονοήμερη εκδρομή.

Για να διαβάσεις ακόμα περισσότερα άρθρα για την υπέροχη Γερμανία, δες εδώ!

Αν ψάχνεις ένα μέρος για διακοπές τα Χριστούγεννα ή σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου, το Τριέρ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όμορφη, ιστορική πόλη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks