Τwiske: Το εθνικό πάρκο κοντά στο Άμστερνταμ

twiske-άμστερνταμ-εναλλακτικές

Ένα από τα αγαπημένα μέρη των SuperGreeks για εκδρομή και εναλλακτικό ταξιδάκι κοντά στο Άμστερνταμ είναι το Twiske. Το εθνικό πάρκο του Twiske έχουμε πολλούς λόγους για να το αγαπάμε!

📌 1 ώρα με το 🚲 και μόλις μισή ώρα με το 🚗 από το Κέντρο του Άμστερνταμ και έχεις φτάσει σε ένα πανέμορφο φυσικό πάρκο που έχει άπειρες επιλογές για όλους. Μόλις 5χλμ από το Άμστερνταμ !

🌳 Το φυσικό πάρκο είναι προστατευμένο από το Natura2000. Το Natura 2000 είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ για την προστασία και τη διατήρηση της φύσης με μεγάλη βιολογική, αισθητική ή οικονομική αξία. Ο υγρότοπος εδώ φιλοξενεί πάρα πολλά διαφορετικά ζώα για αναπαραγωγή, αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

🛶 Δεν παραλείπεις σε κάποια από τις εκδρομές σου να πάρεις κανό- είναι απίθανη εμπειρία με όμορφα μονοπάτια.

🥽 Είναι από τα καλύτερα και καθαρότερα νερά και για κολύμπι- πολλοί από το Άμστερνταμ προτιμούν αυτή την τοποθεσία για να κάνουν τη βουτιά τους κατά τη θερινή περίοδο. Aρκετοί είναι αυτοί που κάνουν καταδύσεις στην περιοχή.

🚴‍♀️🚴 Αν είσαι λάτρης του MTB έχει 2 πίστες. Μέτριες, αλλά καλές για λίγο off-road, on our way.

🍮🍷☕️ Τέλειο μέρος για καφέ, μπίρα ή κρασί. Έχει 2 cafe / bar / εστιατόρια στην περιοχή 🍻 Αν πας όμως για πικ-νικ θα πρέπει να εφοδιαστείς ποτά και σνακς από κάποιο supermarket σε κάποιο κοντινό χωριό (* Βλέπε Landsmeer)

🦴 Oι SuperGreeks και η παρέα τους έχουν κάνει πολλά ψηστήρια στην περιοχή! Το ίδιο κάνουν αρκετοί άλλοι που αγαπούν αυτό το μέρος στη φύση που συνάμα είναι και τόσο κοντά στο αστικό τοπίο.

⛵️ Θα μπορούσες να νοικιάσεις μια βάρκα με πανιά επίσης- υπάρχει αυτή η δυνατότητα και είναι μια όμορφη εμπειρία.

🚗🚗🚗 Στο Het Twiske πληρώνετε ένα κόμιστρο για τη στάθμευση του αυτοκινήτου σας. Τα έσοδα από τη στάθμευση χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του χώρου αναψυχής.

🧩 Το μέρος είναι πανέμορφο και είμαστε βέβαιοι ότι θα το λατρέψεις από την 1η στιγμή που θα το επισκεφτείς. Είναι από τα ομορφότερα μέρη για ποδηλασία και πεζοπορία. Η περιοχή τριγύρω είναι και αυτή απίθανη- πράσινα σπίτια, αρκετοί ανεμόμυλοι και γενικά ένα μαγευτικό τοπίο με άπειρο νερό!

🍄 O δρόμος θα σε φέρει σε αυτή την περιοχή σίγουρα αν ακούς ηλεκτρονική μουσική -μέσα στη χρονιά διοργανώνονται αρκετά πάρτι.

Είναι η τέλεια εναλλακτική εκδρομή κοντά στο Άμστερνταμ!

Αν θέλεις εναλλακτικό τουράκι στο Άμστερνταμ με το ποδήλατο για να δεις την πόλη ή και λίγο παραέξω στους ανεμόμυλους και τις φάρμες, στείλε ένα μήνυμα στο “SuperTrips“!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks