Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

cards casino chance chip

Το Βέλγιο θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών μετά από απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Van Quickenborne.

Ο Van Quickenborne ανέπτυξε μια πρόταση που περιορίζει και απαγορεύει αυστηρά τις περισσότερες μορφές διαφημίσεων τζόγου, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων, διαφημίσεις με βίντεο σε ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιση σε περιοδικά ή εφημερίδες, αφίσες σε δημόσιους χώρους και εξατομικευμένες διαφημίσεις μέσω ταχυδρομείου, SMS ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Η φιλοσοφία είναι ότι μόνο άτομα που θέλουν να παίξουν και αναζητούν ενεργά πληροφορίες για τον τζόγο θα βλέπουν κάποιες με διαφημίσεις τζόγου στο μέλλον», εξήγησε ο υπουργός σε δήλωσή του.

Οι διαφημίσεις τζόγου ενθαρρύνουν επίσης τον εθισμό των νέων

«Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών αποκομίζει ολοένα και περισσότερα κέρδη στη χώρα μας εις βάρος των ανθρώπων με εθισμό στον τζόγο. Καθημερινά, οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών μας “πυροβολούν” από όλες τις πλευρές και δημιουργούν εθισμό, επίσης μεταξύ των νέων», είπε.

Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών θα εξακολουθούν να επιτρέπεται να διαφημίζονται στους δικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά χωρίς τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης .

Θα τους επιτρέπεται επίσης να διαφημίζονται εντός φυσικών εγκαταστάσεων τυχερών παιχνιδιών σε ιστοσελίδες με αποτελέσματα αναζήτησης αφού εισαγάγουν όρους αναζήτησης που σχετίζονται με τον τζόγο.

Οι αθλητικές χορηγίες δε θα επιτρέπονται πια και θα απαγορευθούν πλήρως από τη 1η Ιανουαρίου 2025, με αρκετά μεταβατικά μέτρα στο ενδιάμεσο.

Εκτός από τον κατάλογο των απαγορευμένων και επιτρεπόμενων μορφών διαφήμισης, το βασιλικό διάταγμα καθορίζει επίσης ορισμένους γενικούς ηθικούς κανόνες με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται οι ακόμη επιτρεπόμενες μορφές διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών: για παράδειγμα, οι διαφημίσεις τζόγου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν “φυσικά πρόσωπα”. (εννοεί πραγματικούς ανθρώπους, συνήθως διασημότητες όταν πρόκειται για νόμιμη διαφήμιση) ή φανταστικούς χαρακτήρες. 

«Σε τελική ανάλυση, γνωστές προσωπικότητες όπως αθλητές, ηθοποιοί ή influencers μεταφέρουν μια ορισμένη θετική εικόνα του τζόγου», εξήγησε το γραφείο του υπουργού. 

Οι παραβιάσεις του διατάγματος μπορεί να επιφέρουν διοικητικά πρόστιμα από την Επιτροπή Παιγνίων ή/και ποινική δίωξη με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης ως κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks